Üniversiteler açıldı öğrencileri barınma kaygısı sardı

TAKİP ET

Ege Özel Yurt İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Güler, 2023-2024 eğitim yılı için Ege bölgesindeki öğrenci yurtlarının fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu. Güler, yurt fiyatlarının 1 yılda yüzde 100 civarında artış gösterdiğini kaydederek, 'Fiyatlandırmalar çok yüksek görünüyor ancak bu fiyatlar maliyetlerimizi bile karşılamıyor' dedi.

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ -Özel Haber- Ege Özel Yurt İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Güler, 2023-2024 eğitim yılı için 1 öğrencinin yıllık yurt masrafının 60-80 bin lira arasında değiştiğini söyledi. Güler, yurt fiyatlarının yemekli-yemeksiz gibi seçeneklerle değişiklik gösterdiğini kaydederek, maliyetlerin 1 yıl için yüzde 100’ün üzerinde artmasının fiyatları bu noktaya getirdiğini belirtti. Güler, bugün itibariyle Ege bölgesindeki özel öğrenci yurtlarının neredeyse tamamının boş olduğunu ifade ederek, “Zaten 3-4 yıldır pandemi ve hemen ardından gelen deprem felaketi sebebiyle para kazanamıyoruz. Artık sadece ayakta kalmak için çalışıyoruz” dedi.


Umutlar başka bahara kaldı
Bu yılda doluluk beklemediklerini ifade eden Güler, “Geçen yıl devlet yurtlarında bazalı sistemden çıkıldı ve ranzalı sisteme geçildi. Ranzalı sistemde 2 kişilik odalar 4, 4 kişilik odalar 8 kişilik oldu ve bu durum özel yurtların işlerini olduğundan daha kötü hale getirdi. Devlet kendi yurtlarında hizmeti küçültüp yatak kapasitesini arttırdı” diye konuştu.
‘Biz bir düşünelim’
Veli ve öğrencilerin yurt fiyatlarını duyduktan sonra ‘Biz bir düşünelim’ diyerek ayrıldıklarını söyleyen Güler şöyle konuştu:
“Artık insanlarımızda tepki diye bir şey kalmadı, sadece şaşırıyorlar. Bütün insanlarımız dumur olmuş halde fiyatları seyrediyorlar, idrak edemiyorlar. Bize gelen veli ve öğrenciler geliyor, görüyor ve ‘Biz bir düşünelim’ deyip gidiyorlar.”

Ege Özel Yurt İşletmecileri Derneği Şebnem Güler Üniversite