Üniversitelerden koronavirüs önlemi açıklaması

TAKİP ET

Kadir Has, Bahçeşehir ve Boğaziçi Üniversitesi koronavirüs tedbiri amacıyla alınan önlemleri açıkladı. Öte yandan YÖK de toplam öğrenci ve yabancı öğrenci sayısı yüksek olan üniversite rektörlerinin katıldığı, 'Koronavirüs' konulu toplantı düzenleyecek

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının açıklanmasının ardından alınan önlemler arttırıldı.Bahçeşehir Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi de koronavirüse karşı önlemlerini arttırdı. Öte yandan YÖK, bazı üniversite rektörlerini üniversitelerin durumunu değerlendirmek için bu akşam saat 18:00'de Ankara'ya çağırdı. Boğaziçi Üniversitesi de erken tatil kararı aldığını açıkladı.

Kadir Has Üniversitesi'nden yapılan açıklama ile tedbir amacıyla bahar tatilinin öne alındığı bildirildi. Nisan'da yapılması planlanan tatilin 11 Mart'da başlayacağı duyuruldu.

Üniversiteden yapılan açıklama şu şekilde:

6-10 Nisan tarihleri arasında planlanmış olan 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Tatili, tedbir amaçlı olarak öne alınarak 11 Mart günü öğleden sonra başlayıp 20 Mart günü sona erecek şekilde revize edilmiştir. Dersler 23 Mart 2020 günü başlayacaktır.

Bahar Tatili süresince idari ve akademik personelimiz çalışmalarına evlerinden devam edeceklerdir.



BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİN'DEN UZAKTAN EĞİTİM KARARI

Kadir Has Üniversitesi ara tatilini erkene çektiğini duyururken, Bahçeşehir Üniversitesi de eğitime online olarak devam etme kararı aldı.

YÖK'TEN KORONAVİRÜS TOPLANTISI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), saat 18.00’de, “Koronavirüs” gündemi ile toplantı gerçekleştirilecek. Toplantıya, koronavirüse yönelik üniversitelerde alınması gereken tedbirler görüşülecek. Toplantıya, öğrenci sayısı ve yabancı uyruklu öğrenci sayısı yüksek olan bazı üniversitelerin rektörleri çağırılacak. Alanında uzman akademisyenler de toplantının konuğu olacak.

Öte yandan okulların tatil edilip edilmeyeceği Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yapılacak basın açıklamasında duyurulması bekleniyor.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ DE TATİL KARARI ALDI

Boğaziçi Üniversitesi de 20-26 Nisan tarihleri arasında planlanmış olan bahar tatilini, koronavirüs nedeniyle 16-29 Mart tarihleri arasına alındığını bildirdi.

Boğaziçi Üniversitesi, Senato ve Üniversite Yönetim Kurulu’nun ortak kararı ile koronavirüs önlemleri çerçevesinde 20-26 Nisan tarihleri arasında planlanmış olan bahar tatilini, 16-29 Mart tarihleri arasına alındığını bildirdi. Öte yandan Senato’nun, akademik takvimde yapılacak değişiklikler üzerinde çalışmakta olduğu kaydedildi.