Ünlü Yönetmen Evinde Vahşice Öldürüldü

TAKİP ET

'Çanakkale Yolun Sonu' filminin de aralarında bulunduğu 49 film ve dizide imzası olan yönetmen Mustafa Kemal Uzun, Şile'deki evinde bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetle ilgili olarak Uzun'un filmlerinde figüran olarak oynayan O.A. gözaltına alındı.

Hürriyet’ten Çetin Aydın’ın haberine göre Şile’de gece saat 02.00’de cinayet ihbarı üzerine Mustafa Kemal Uzun’un evine gelen polis ekibi zile bastı ama kapı açılmadı. Kapıyı kıran polisler Mustafa Kemal Uzun’un kanlar içindeki cesedini buldu. Uzun’un başına beyzbol sopasıyla vurulduğu ve sırtında bir bıçak saplı olduğu görüldü.

Otomobili ve cüzdanı çalınmış

Yönetmenin cep telefonu ve cüzdanı alınmış, otomobili de bahçede yoktu. Kamera görüntüleri ve görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda cinayet şüphelisi olarak belirlenen O.A, Beylikdüzü’nde gözaltına alındı. O.A.’nın üzerinden Mustafa Kemal Uzun’un cep telefonu çıktı. Polis, suçunu itiraf eden O.A.’nın tarif ettiği yerde otomobili de buldu. O.A. cüzdanı nereye attığını ise hatırlamadığını söyledi.

O.A. ilk ifadesinde şunları anlattı: “Mustafa Kemal Uzun’un yönetmenliğini yaptığı bir dizide figüran olarak rol alıyorum. Dün öğle saatlerinde Mecidiyeköy’de bir kafede Mustafa Kemal Uzun ile buluştuk. Burada biraz sohbet ettikten sonra Şile’ye gittik. Burada da bir kafeye oturduk, çay kahve içtik. Sonra bir balık restoranında yemek yedik. Daha sonra Uzun’un evine geçtik. Burada alkol aldık. Sohbet sırasında aramızda tartışma çıktı. Çok öfkelendim, bıçakladım, daha sonra da beyzbol sopasıyla başına vurdum.”

49 dizi ve film yönetti

58 yaşındaki Mustafa Kemal Uzun, bugüne kadar 49 film ve dizinin yönetmenliğini yaptı, üç film senaryosu yazdı, dört filmde de oyuncu olarak yer aldı.

Uzun, unutulmaz Yeşilçam filmlerinin yönetmeni Ertem Eğilmez’in asistanlığını yıllar boyunca üstlenmiş ve Arzu Film yapıtlarında yazar, oyuncu ve reji asistanı olarak görev almıştı, ‘Hababam Sınıfı Güle Güle‘ filminde ‘paltosu olmayan gariban Sefa’ rolünde oynamıştı

Ertem Eğilmez’le Şan Tiyatrosu’nda birlikte sahneye koydukları ‘Hababam Sınıfı’ ve ‘Bin Yıl Önce Bin Yıl Sonra’ adlı müzikallerde çalışırken Haldun Dormen’le tanışıp tiyatro oyunculuğuna başlamıştı.

O dönem Haldun Dormen’le birlikte TRT’ye ‘Kamera Arkası’ adlı sinema programını hazırladı, sundu ve yönetti. TRT’de daha sonra  bir çok ödüllü belgesele imza attı. Daha sonra televizyon sektörüne yönelerek TV dizileri çekti.

Aldığı ödüller

– En İyi Darbe Konulu Türk Filmi (Ankara Yazı ) / 13. Uluslararası Kar Film Festivali 2017

– Adana izleyici ödülü (Çanakkale Yolun Sonu) / 20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali 2013

– Türkiye’nin en iyi savaş filmi (Çanakkale Yolun Sonu) / Empire Dergisi Ödülleri 2016

– Yılın yönetmeni (Gümüş) / Boğaziçi Üniversitesi Ödülleri 2005

– En iyi Türk yönetmen (Gümüş) / MBC Oscars 2008

– En İyi Film (Hasankeyfin Sessiz Çığlığı) / 1.Köyceğiz Ulusal Altın Aslan Film Festivali 2002

– Yaşam boyu onur ödülü / 7. Uluslararası Lions Kısa Film Festivali 2016

– En iyi yönetmen / Karadeniz Teknik Üniversitesi Yılın Enleri 2012