Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz FETÖ'den tutuklandı

TAKİP ET

Son dakika haberine göre CHP'li İzmir Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz FETÖ'den tutuklandı. Oğuz'un FETÖ terör örgütünün Buca İmamı olarak tutuklandığı iddia edildi. Oğuz ile ilgili şikayetin 1 ay önce yapıldığı ve teknik takipte olduğu ileri sürüldü. 

Hakkında ne suçlamaları yapıldı?

Tutuklanan Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'un, bir dönem FETÖ iltisaklı olduğu gerekçesiyle kapatılan İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) yönetim kurulu üyesi olduğu, örgütte sohbet hocalığı yapmak ve mahrem imamlarla da iletişim kurduğu, FETÖ'nün eğitim faaliyetlerine destek adına Buca'da el konulan yurdu yaptırdığı, Pensilvanya'da örgüt elebaşını sık sık ziyaret ettiği ve irtibatının devam ettiği, kapatılan Yamanlar Koleji'ne düzenli bağışta bulunanlara örgüt elebaşının okul kampüsü içinde bulunan ikametgahını ve özellikle yatak odasını gezdirdiği suçlamaları ile ilgili ifadesinin alındığı iddia ediliyor.   

Bu arada tutuklanan CHP'li İzmir Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz kişisel facebook hesabından bir mesaj paylaştı. İşte o mesaj: