Urla Gençlik Festivali Yapılacak mı?

TAKİP ET

Urla Belediyesi tarafından İskele Mahallesi Kum Denizi Sahili'nde düzenlenen Gençlik Karnavalı'nın yapılıp yapılmayacağı belli olmazken ortaya çok sayıda iddia atıldı.

GERÇEK HABERCİ /KULİS HABER- Urla’da geçtiğimiz yıl Haziran ayının son haftası Urla Belediyesi’ne ait URİT şirketinin işlettiği İskele Mahallesi’ndeki Kum Plajı’nda yapılan ve yüz bin kişinin üzerinde misafir ağırlayan Urla Gençlik Karnavalı’nın akıbeti tartışılıyor. Bu konuda belirsizlik devam ederken sosyal medya üzerinden konuyla ilgili tartışmalar başladı. Sosyal medya kullanıcılarının kente “kayyım” atanmasının ardından karnavalın yapılmayacağını ifade etmeleri dikkat çekti. Bu arada atılan mesajlarda Kayyım’ın Ak Parti olarak kabul edildiği de dikkat çekti.



Gerekçe alkol mü?

Bu arada kent içinde geçtiğimiz yıl kentte önemli katkı koyan Gençlik Karnavalı’nın alkol kullanımı nedeninden yapılamayacağı konuşuluyor. “Valilik alkol satışı nedeniyle konuya sıcak bakmıyor” iddiaları kentte her geçen gün daha fazla isim tarafından dillendirilirken geçtiğimiz yıl etkinlik düzenlenen belediye şirketi URİT’in işlettiği Kum Denizi Plajı’nda halen alkol satışı bulunuyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl 27/28/29/30 Haziran tarihlerinde ilki düzenlenen ve Teoman, Can Bonomo, Fedde le Grand, Pera gibi ünlüler sahne aldığı karnavala 117 bin kişi katılmıştı. Urla’da tüm esnafın yüzünü güldüren bu proje sayesinde bölgede oteller tamamen dolmuş, kent esnafına ciddi gelir katkısı sağlanmıştı.

Geçtiğimiz yıl ekonomik anlamda yaşanan bu katkı nedeniyle karnaval bu sene 4 güne çıkarılmış ve en az 250 bin misafir ağırlanması öngörülüyordu.


urla gençlik festivali