Usta gazeteciler devlet-mafya iddialarını konuştu

TAKİP ET

Usta gazeteciler Serdar Öztürk ve Ahmet Nesin, devlet-mafya iddialarına dikkat çekti. Gazeteci Nesin, "Kafamızı nereye toslasak karşımıza aynı şeyler çıkıyor. Süreçler mafya mı devletten, devlet mi mafyadan tartışmasına geliyor" dedi.

Kamuoyunda son günlerde tartışma konusu olan Ayhan Bora Kaplan'ın ifadeleri, Sedat Peker'in apandist ameliyatıyla gündeme gelmesi, dönemin İzmir Savcısı Okan Bato ile ilgili iddiaları dile getiren gazeteciler, İspanya'da yakalanıp bırakılan Muhammet Yakut'a da dikkat çekti.

Gazeteci Serdar Öztürk, "Türkiye'nin ticaret hukukunda şirketler üzerinde çok ilginç şeyler var. Öyle şirketler varki akıl almaz işler yapıyorlar. Ayhan Bora Kaplan tartışılmaya devam ediliyor. Bence iki önemli gelişme var. Sedat Peker apandisit ameliyatı olmuş. Ama evdeymiş. Hastanede değilmiş. İkincisi meşhur Muhammet Yakut. Türkiye'nin isteğiyle gözaltına alınmış sonra serbest bırakılmış. Geçen hafta en çok okunan haberlerden birisi İzmir'in meşhur savcısı Okan Bato. Okan Bato konusu 2017'den buyana hem adliye hem de HSK'nın gündemindeydi. Hakkında hazırlanan iddianame sonucu Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davası vardı. O dava sözü edilen 'Yeğenim' dediği kişi üzerinden edindiği malvarlığıyla ilgiliydi. Bütün bunları ilk çıkartan Ahmet Kurtuluş. Ahmet Kurtuluş'un itirafçı olduğu zaman İzmir Cumhuriyet Savcısı'na verdiği üç ayrı ifadeler var. Ondan sonra soruşturma başlatılıyor. Ayhan Bora Kaplan'ın ifadeleri, Muhammet Yakut'un anlattıkları neyi değiştirir? Bu operasyon ne anlama geliyor benim kafamda çok soru işareti var" ifadelerine yer verdi.

"Kimse beni yandaş, candaş demesin"
Gazeteci Serdar Öztürk, CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'nın avukatının Levent Göktaş olduğunu söyledi. Öztürk, "Şunu artık söyleyebilirim. Bir CHP'li de beni dava etti. Artık CHP'li belediye tarafından dava edilmiş bir gazeteciyim. Kimse bana candaş, yandaş demesin. AKP'liler de dava ediyor. CHP'liler de dava ediyor. Ne yandaşım, ne candaş. Bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Duruşmada ifade vereceğim. Gizliliği ihlal suçu işlemişim. İzmir'deki FETÖ borsası davasıyla ilgili Ahmet Kurtuluş itirafçı olunca sadece Okan Bato'nun malvarlığındaki artışlarla ilgili değil Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin ihalesiyle de ilgili bilgiler veriyor. Bununla ilgili İzmir'de soruşturma açılıyor. Birtakım evraklar tamamlanıyor. Ek iddianame olarak tekrar Fetö borsası dosyasına eklenemk isteniyor. Mahkeme heyeti bu iddiaların sürdürdüğü davayla ilgisi olmadığı gerekçesiyle gönderiyorlar. Dosya Aydın'a gidiyor. Gizlilik kararı veriliyor. Ben o dosyanın ne aşamada olduğunu halen bilmiyorum. Ben bu iddiaları dosyadan aldım yazdım. Aydın'dakiler belediye ve belediye şirketinin şikayeti üzerine gizliliği ihlal ettin demişler" dedi.

"Mafya mı devletten, devlet mi mafyadan"
Son günlerde Süleyman Soylu'nun sıklıkla kamuoyunda dile getirildiğine dikkat çeken gazeteci Ahmet Nesin, "Türkiye'de çok ilginç dernekler var. Üstü kapalı isimler koymuşlar. Kumar ve bütün gizli işleri yapmak için açılmış dernekler. Dernekçilik de öyle paravan olarak kullanıldığı için. Birden bire niye hızlandı bunlar? Nereye doğru gidiyor? İzmir niye hızlandı. Ayhan Bora Kaplan niye tutuklandı. Süleyman Soylu niye bu kadar kurcalanıyor. Bunları iktidar dışında mı yaptı. 'Biz böyle bir adamı bakan yaptık, şu çıktı bu çıktı' diye mi yapılıyor. mafya mı devletten, devlet mi mafyadan tartışmasına geliyor. Ben mafyayı şöyle açıklıyorum hep, bir takım insanlar bir araya gelip mafyayı oluşturup devlete rüşvet vermiyorlar işlerini halletmek için. Devlet yapamadığı işlerin hallolması için mafya diye bir şey oluşturma kararı almış. Yani dünyada böyle olduğuna inanıyorum ben. 17 bin faili meçhul var" dedi.

İsviçre'de dünyanın en mutlu insanların yaşarken bir taraftan da dünyanın bütün kirli paralarının o bölgede topladndığına dikkat çeken Öztürk, "Bir taraftan hukuk devleti diyeceksiniz. Bir taraftan hukuk dışı uygulamalar yapacaksınız. Bunu açıklayamazsınız. İsviçre örneğini vereceğim. Dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı yer olarak tarif edilmesi, dünyanın bütün kirli paralarının orada toplanması. Bu ikisi yanyana duruyor" şeklinde konuştu.

 

Usta gazeteci devlet-mafya iddia