"Uzaktan eğitim 30 Nisan'a kadar uzatıldı"

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şunları söyledi:

"Eğitimde elbette kayıplar olacaktır. Elbette eksikler olacaktır. Çocuklarımızın her türlü ihtiyacı için tüm senaryolara hazırız. Bu yolculuğu koşuyu yürüteceğiz inşallah. Bilim Kurulu'nun önerisiyle önümüzdeki süreci bir süre daha uzatıyoruz. 30 Nisan tarihi ortak kararla ortaya konuldu. Bizim hazırlığımız olduğu için çalışmalarımızı daha geliştirerek ihtiyaçları karşılayacağız. Zaman zaman kamuoyunu da bilgilendireceğiz. Öncelikle çocuklarımızın sağlığı bakımından anne babalarımızın dikkatli olduğunun farkındayım."

"Derse giren hocalarımızın ücretini alması konusunda çok açık. Bütün eğitim çalışmalarında her senaryoya açığız. Bu zaman diliminde de ücretli öğretmenlerimizin derslerine girmesi sürecek"

"Sınavlar konusu işin başından beri gündemimizde ve prensip olarak biz sınavın zamanında yapılmasını önemseriz. LGS'nin ne şekilde yapılacağına dair 3 senaryomuz var. Bu anlamda sınavların ertelenmesi veya ertelenmemesi tamamen buradaki kararlara bağlı olacak. ÖSYM ve YÖK'le istişarelerimiz devam ediyor. Sınav stresini asgariye indirecek tedbirler alıyoruz."