Vali Köşger'den jet hamle: Yargı kararı uygulanacak

TAKİP ET

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'den Menemen krizi ile ilgili flaş açıklamalar geldi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edilen kura seçiminin gündeme alınmaması sonucu yapılamayan kuranın ardından bir açıklama yaptı. Vali Köşger,  yargı kararını uygulamada kararlı oldukları mesajını verdi.

Menemen Belediyesi Meclis Toplantısı'nda bugün yapılması beklenen başkan vekilliği kura seçimi, CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin seçim maddesinin gündeme alınmaması yönünde verdiği önergenin oy çokluğuyla kabul edilmesi nedeniyle yapılamadı.

Duruma AK Partili ve MHP'li meclis üyeleri duruma sert sözlerle tepki gösterirken, bir tepki de İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'den geldi.

VALİ KÖŞGER: BİZ YARGI KARARINI UYGULAYACAĞIZ

İzmir Valisi Köşger, “Bu benim kararım değil yargının kararı. Yargı kura seçiminin yenilenmesi yönünde karar verdi. Yargı kararları Cumhurbaşkanı dahil herkesi bağlar. Yargı kararını uygulamak Anayasal bir görevdir. Biz burada yargı kararını uygulamaya çalışıyoruz. Uygulamamaya çalışanlar da belli. Dolayısıyla biz yargı kararını uygulayacağız. Valiye kanunlarla verilen görevler var. Bir belediye başkanlığının boşalması durumunda ne yapılıp yapılmayacağı yasalarda belli. 5393 Sayılı Kanun'un 45'inci ve 46'ıncı maddelerinde ne yapılacağı belli” açıklamasını yaptı.