Vardal: "Sınavda ısrarcı olunmasını anlamak mümkün değil"

TAKİP ET

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ- Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal okullarda yapılacak yüz yüze sınav hakkında GERÇEK HABERCİ’ ye konuştu. Vardal, “Sınavda ısrarcı olunmasını anlamak mümkün değil” dedi.
GERÇEK HABERCİ’ ye konuşan Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal Yüz yüze eğitim hakkında konuştu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın her öğrenci aynı seviyede eğitim alamamışken, sınav konusunda neden ısrarcı olunduğunu anlamadığını söyleyen Vardal, “Milli Eğitim Bakanlığı önce bütün öğrencilerin fırsat eşitsizliğini ortadan kaldıracak bir süreç yürütmesi gerekirken; sınavda ısrarcı olmasını anlamak mümkün değil” diye konuştu.
“Toplumda ciddi bir kaygı var”
Vardal, Öğrencilerin sosyal medya aracılığıyla seslerini Milli Eğitim Bakanlığı’na duyurması çalışmasının haklı bir tutum olduğunu ifade ederek, “Toplumda bu konuda ciddi bir de kaygı var. Şimdi son verilere baktığımız zaman, ülke genelindeki illerdeki yüz binde oranlarına baktığımız zaman ya da günlük vaka sayılarına açıklanan test sayısı azalmasına rağmen, günlük vaka sayılarına baktığımız zaman, toplumun bütün kesimleri öğrencileri dâhil olmak üzere bir kaygı ve endişe taşıyorlar. Şimdi bu süreçte elbette biz kimsenin olarak eğitim ve bilim emekçileri sendikası olarak temel talebimiz okullarda yüz yüze eğitime geçmek, ancak bunu yapılabilmesi için koşulların oluşması ve bütün önlemlerin alınması gerekiyor. Bu koşullarda şu anda milli, Eğitim Bakanlığının hangi önlemleri aldığı konusunda ek bir öğretmen ataması, ek personel istihdamı hijyen ile ilgili hazırlıklar konusunda kamuoyuyla yeterli bilgiyi paylaşımının yapıldığını söylemek zor, bu durumda, doğal olarak bu kaygılarını endişeleri artırıyor” açıklamasını yaptı.
“Sınavların ertelenmesinin getireceği yük sağlıktan önemli değil”
Vardal, Milli Eğitim Bakanlığının son yaptığı açıklamada ertelemenin bir çalışma yükü getireceği gerekçesiyle söz konusu olamayacağını ifade ettiği söyleyerek, bunu anlamak gerçekten mümkün değil dedi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın kafasının karışık olduğunu dile getiren Vardal, “Ne tür bir yük getirecek sağlıktan daha mı önemli getireceği yük, çünkü sonuçta eğitim bir hak ise sağlıkta bir hak bu konuda Milli Eğitim Bakanlığının kafasının karışık olduğunu düşünüyorum, çünkü birçok teknik çalışmayla bu sorun aşılabilir” ifadelerini kullandı.
“Şeffaflık yeterince sağlanmıyor”
Öğrencilerin okullara gelmesiyle beraber toplu taşımalarda ki insan sayısının artacağının altını çizen Vardal, “Günlük hareket eden insan sayısı, topluluk sayısı artacak. Toplu taşıma kullanılacağı için bu noktada bu hareketlilik ciddi bir Risk oluşturuyor. Bakanlığın bu konuda atacağı adımlar yürütüleceği süreç kamuoyu ile çok şeffaf biçimde yapılmak durumunda paylaştırmak durumunda. Bununla ilgili hani bazı açıklamalar yapılmış olmasına rağmen bu şeffaflığın yeterince sağlandığını düşünmüyorum” diye konuştu.