Varise bitkisel çözüm

TAKİP ET

Bacaklarda ağrı, yorgunluk ve şişliğe neden olan varisten bitkisel karışımlar ve çaylarla kurtulmanız mümkün.

Varis sorunu, özellikle uzun süre ayakta kalanları ya da uzun süre oturarak çalışanları tehdit ediyor. Kilo artışı ve hareketsiz yaşam biçimi de varis oluşumunda önemli rol oynar. Bacaklarda ağrı, yorgunluk ve şişkinlikle seyreden varis bir yandan da kozmetik açıdan kadınları rahatsız eder. Bazı kurallara dikkat edilmediğinde şikayetlerin artmasının yanında, normal olan damarlarda yeni varislerin oluşması, kılcaldamar görüntülerinde artma yaşanabilir. 

Kan dolaşımı hızlanır

Varisli damarlar kendimize güvenimizi olumsuz yönde etkileyebilir. Bu doğal tedaviler kan dolaşımını artırarak, hem varis oluşumunu önlemeye hem de var olan varisleri azaltmaya yardımcı olur. Günümüzde bu rahatsızlığı bitkisel çözümlerle gidermek mümkün. Bitkisel tedavi uzmanları varis için yapımı kolay olan ve malzemelerini rahatlıkla tedarik edebileceğiniz bitkisel çözümleri öneriyor. Varisin 3 türü bulunmaktadır. 

Tedavi edilmezse ağrılar çoğalır

Varisler herhangi bir ağrı yapmadığında görüntü olarak çok çirkin bir görünüm olacağından hastaların rahatsız olmasına neden olmaktadır. Diğer varislerde bacaklara yayılan ve toplardamarların şişmesi sonucunda mor görünüm olmasından ziyade damarların dışa doğru şişer. Mutlaka tedavi edilmesi ve hastanın önlemler alması gerekmektedir. Hazırlanan karşımlar varisli damarlarla savaşmada size yardımcı olacaktır. Bu bitkilerin bazıları çay olarak tüketilir kimisi de harici takviye yapılarak hastalıkla savaşır. 

Ekinezya 

Bu bitkinin bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinmektedir. Aynı zamanda varisli damarlar için de iyi bir çözümdür. İltihabı azaltmak ve varisli damarların neden olduğu ağrıları geçirmek için birebirdir. 

Guggul 

Geleneksel olarak ayurveda tıbbında kullanılan bir bitkidir. Kan damarlarındaki iltihabı gidererek varisli damarların kötü görünümünü azaltır. Aynı zamanda, kan dolaşımını artırır ve cildi güzelleştirir. 

Maydanoz suyu 

Maydanoz çayı sıvı tutulması ve iltihaplanmayla ilişkili problemler için iyi bilinen bir tedavidir. Vücudunuzun detoks işlemlerini destekleyen vitamin ve mineraller içerirken, dolaşım sisteminize müdahalede bulunan herhangi bir atığın ortadan kaldırılmasını teşvik eder. Bir yemek kaşığı taze maydanozu bir bardak kaynar suya ekleyin ve 15 dakika bekletin. Karışımı süzün ve servis yapın. Sabahları aç karna ve isteğe göre öğleden sonra bir bardak daha için. 

Atkuyruğu çayı 

Ulak otu, anti-enflamatuvar ve diüretik özelliklere sahip doğal bir bileşendir. Varisli damarların ortadan kaldırılması için bu özellikler anahtardır. Bu çayı, damarlarınız aracılığıyla sağlanan dolaşımı artıracak ve ayrıca iltihaplanmayı önlemek adına kılcal damarlarınızı güçlendirecektir. Bir su bardağı suya bir çorba kaşığı at kuyruğu koyarak 10 dakika kadar demlensin ve sonrasında servis yapın. Haftada en az 3 kez, günde 2 ya da 3 bardak bu çaydan için. 

Atkestanesi

Atkestanesinin diüretik ve anti-enflamatuvar özellikleri yüzyıllardır bilinmektedir. Varisli damarların oluşmasına neden olan dolaşım sorunlarına alternatif bir tedavi olarak kullanılır. Bu çayı içmek ya da etkilenen bölgeye harici kompres yapmak damar sağlığınızı iyileştirirken aynı zamanda iltihap ve ağrıları da azaltır. Bir bardak suyu kaynatın ve atkestanesi kabuğunu ekleyin. Servis yapmadan önce 10 dakika demlenmeye bırakın. İki hafta boyunca aralıksız günde bir kere bu çaydan için. 

Hamamelis 

Doğal hamamelis çayı, tutulan sıvının uzaklaştırılmasını teşvik eden ve dolaşımı destekleyen diüretik özelliklere sahiptir. Damarları büzen etkisi kılcal damarlarınızı güçlendirir ve kanın  geri dönüş akışını kolaylaştıran kapakçıkların işlevini yeniler. Bir çay kaşığı hamamelisi bir bardak kaynar suyun içine koyun ve 10 ila 15 dakika boyunca demlenmesi için bırakın. Bu çayı 3 hafta boyunca günde 2 kez için. 

Adaçayı 

“Kadınların bitkisi” olarak bilinen adaçayı, damarlarda meydana gelen iltihaplanmaları azaltarak dolaşımı artıran anti-eflamatuvar ve diüretik özelliklere sahiptir. Bu bitki, fazla sıvının yok edilmesini destekler ve ayrıca iltihaplanma süreçini düzenler. Bir bardak su kaynatın ve üzerine adaçayı yapraklarını ekleyin. Bu karışımı 2 dakika daha kaynatın ve servis etmeden önce ruygun bir sıcaklığa ulaşana kadar bekleyin. Haftada 3 kere 2 bardak için. 

Çobanpüskülü 

Bu bitki, ruskogenin denilen etkin madde içerir, damarlardaki şişkinliği ve tıkanıklığı gidermeye yardımcı olur. Bunun yanı sıra, kan damarlarını güçlendirmek ve sıkılaştırmak için de çok faydalıdır. Etkisinden yararlanmak için günde en az 100 mg tüketmelisiniz.