İmamoğlu çağrı yapmıştı; Saraçhane'de kalabalık artıyor

TAKİP ET

İstanbul halkı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek vermek için Saraçhane'de bir araya geldi

Hakkında siyasi yasak istenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çağrısının ardından Saraçhane'de hareketlilik ve toplanmalar başladı. İmamoğlu'nun çağrısına pek çok siyasi isim destek vererek, Saraçhane'ye doğru yola çıktıklarını duyurdu. 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de katılmasının beklendiği açıklamaya, çok sayıda CHP yöneticisi ve milletvekillerinin yanı sıra, vatandaşlar da katılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, savcının hakkında siyasi yasak ve hapis talep ettiği davaya ilişkin olarak, "Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum" paylaşımını yapmıştı. 

Geniş güvenlik önlemi alındı 

İmamoğlu, Başkanlık binası önüne getirilen otobüs üzerinden vatandaşlara seslenecek. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. İBB’ye ait özel güvenliklerin yanı sıra Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. T24'de yer alan habere göre Belediyenin etrafı güvenlik güçlerince bariyerlerle çevrildi.

Sloganlar atılıyor 

Ekrem İmamoğlu'nun çağrısının ardından TOMA’ların ve yüzlerce polisin olduğu Saraçhane'de "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek," "Ekrem başkan yalnız değildir", "Hak, Hukuk, Adalet" sloganları atılıyor.