Ve CHP İzmir'de start verildi

TAKİP ET

Seçimden sonra CHP'de başlayan liderlik tartışmasında bugün imza toplanmaya başlayacak…

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ- 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimlerinin ardından CHP’de başlayan “liderlik ve değişim” tartışmaları 3 haftayı bulan uzun bir sürecin ardından bugün resmiyet kazanıyor. Bugün resmen imza sürecine başlanacak ve 15 günün sonunda nitelikli çoğunluk bulunması durumunda CHP, 45 gün içinde seçimli olağanüstü kurultaya gidecek.

İzmir’de ise imza kampanyasını yürüten CHP Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar, tüm delegelere mesaj atarak destek istedi.

Kavalar tarafından atılan mesaj şu şekilde:

“Partimizin Saygı Değer Kurultay Delegesi 24 Haziran seçim sonuçları değerlendirildiğinde Partimizde bir değişim ve yenilenme gereksinimi ortaya çıkmıştır. Toplumda ve seçmende yüksek sesle konuşulan yenilenme ve değişimi göz ardı etmemiz mümkün değildir. Unutulmamalıdır ki değişim bir tehdit değil fırsattır. Seçim sonuçlarını Ülkemizin ve partimizin geleceği için en sağlıklı şekilde değerlendireceğinizi umar, üsteki dilekçe örneğini noterden onaylatıp tarafımıza iletmeniz önemle rica ederiz. Saygılarımızla..(üste gönderilen dilekçeye birkaç kurultay delegesi arkadaşımız imza atabilir )”

Öte yandan Genel Merkez’e iletilecek imzalar için hazırlanan “Beyanname ve Talepneme” mesajla iletilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taraftarlarının ise imza verilmemesi yönünde çalışma başlattıkları öğrenildi.