Ve Narlıdere'de korkulan oldu

TAKİP ET

Skandal olay ulusal basının da gündeminde yer edinmişti.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla 4 Kasım’da açılacak olan Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi'nde Narlıdere Belediyesi yeşillendirme yapmak yerine alanı kimyasal boyalarla yeşile boyaması skandalında korkulan oldu. Bölgede bulunan keçi ve koyunlar burada otlamaya başladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Narlıdere’ye yeşil bir alan, bir sosyal tesis kazandırıyoruz" müjdesi ile tanıttığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Narlıdere Belediyesi’nin ortak hizmet projesi olan “Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi” Projesi'ndeki boya skandalı ulusal basının da gündemine taşınırken bölgede korkulan oldu. Özellikle Narlıdere'de süt besiciliği yapan insanların yoğun olduğu bölgede bulunan alan hayvanların akınına uğradı. Bölgede belediye ekiplerinin de parklarda bakım yapması nedeniyle akmayan tutkal boya ile yapıldığı söylenen bu uygulama sonrası çimlerin renklerin daha canlı ve cezbedici olması nedeniyle bölge otlak arazisine döndü. 

Yapılan boyadaki kimyasal maddelerin hayvanların sağlığına zarar vermesi bir yana özellikle bu hayvanların süt besiciliğinde kullanması ile vatandaşlarında sağlık durumu ciddi risk altına giriyor.

















 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Bunun vebalini kim öder? Narlıdere'de korkulan oldu