Velilerden Muhtarlıklara kırtasiye yardımı talebi:  1 haftada 10'un üzerinde vatandaş geldi

TAKİP ET

2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılının zili çalmak üzereyken İzmir'in düşük gelirli mahallelerinde muhtarlıkların kapıları 'Kırtasiye yardımı' için aşınmaya başladı. Çimentepe Mahallesi Muhtarı Ali Öztürk, son bir haftada 10-15 kişinin kırtasiye yardımı için muhtarlığa geldiğini belirterek, 'Aslında okullar daha yeni açılacağı için yardım talepleri yeni başlıyor, talepler daha da artacak' dedi.

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ -ÖZEL HABER- 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı başlamaya çok yaklaşmışken, düşük gelirli mahallelerdeki aileleri “kırtasiye” korkusu sardı. Çocukları için kırtasiye malzemesi alacak maddi gücü olmayan aileler muhtarlıkların kapısını aşındırmaya başladı. Çimentepe Mahallesi Muhtarı Ali Öztürk ve Kadifekale Mahallesi Muhtarı Davut Tekin, mahalle muhtarlıklarına 1 hafta içerisinde 10’un üzerinde ailenin kırtasiye yardımı talebi için başvurduğunu söyledi.
Bir hafta içerisinde 10’un üzerinde vatandaşın kırtasiye yardımı için muhtarlığa geldiğini söyleyen Çimentepe Mahallesi Muhtarı Ali Öztürk, “Çimentepe Mahallesi düşük gelirlilerin yaşadığı bir mahalle olduğu için yardım için gelen çok oluyor, sadece geçen hafta 10-15 kişi kırtasiye yardımı için geldi. Okullarda yeni açıldığı için bu gibi yardım talepleri aslında daha yeni yeni başlıyor. Muhtemelen vatandaşlar kırtasiye yardımı için gelmeye devam edecektir” dedi.

“BELEDİYE VE SİYASİ PARTİLERE YÖNLENDİRİYORUZ”

Belediyeler tarafından yapılan kırtasiye yardımının tek seferlik olduğunu ve malzemeleri bittiği için tekrar muhtarlığa başvuran aileleri belediye ve partilere yönlendirdiklerini açıklayan Öztürk, “Belediyeler ve partiler bir paket halinde yardım yapıyor. Kırtasiye paketlerinde defter, kalem ve boya gibi malzemeler oluyor. Kırtasiye malzemesi biten çocuklar yeniden yardım alamıyorsa oradan buradan buluşturuluyor, komşular yardım ediyor ve bir şekilde malzemeler toplanmaya çalışılıyor” diye konuştu.

“10’A YAKIN AİLE YARDIM İÇİN GELDİ”

1 hafta içerisinde 10’a yakın ailenin yardım için geldiğini ifade eden Kadifekale Mahallesi Muhtarı Davut Tekin şöyle konuştu: “Belediyeler yardımları okullar aracılığıyla yapıyor. Bize kırtasiye yardımı için gelen vatandaşları okullara yönlendiriyoruz. Son 1 haftada bize 10’a yakın aile kırtasiye yardımı için geldi ve onları da okullara yönlendirdik.”

Veli Muhtar kırtasiye dükkanı yardım talep Muhtarı Ali Öztürk Çimentepe Mahallesi