Vergisiz telefonlar takip edilecek: Para iadesi sonra yapılacak

TAKİP ET

Örgün öğretimdeki öğrencilerin alabilecekleri vergisiz telefonu başkalarına vermelerini engellemek için takip sistemi kurulacak. Telefon sadece PTT üzerinden satılacak.

Öğrencilerin yararlanabileceği ve fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen vergisiz telefon uygulamasında detaylar netleşmeye başladı. Teknik detaylar önümüzdeki günlerde Resmi Gazete’de yayımlanacak.

ÖNCE ÖDEME SONRA PARA İADESİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyen şekilde destek vereceğiz" demişti. Buna göre, telefon ya da bilgisayar satın alanlar, beyanda bulununca yardım desteği altında hesaplarına 5 bin 500 TL iade edilecek. Yani önce fiyatın tamamı ödenecek, bir süre sonra ödenen paradan iade alınacak. Peki iade nasıl alınacak?

TAKİP SİSTEMİ KURULACAK

CNN Türk'ten Duygu Ayaz Bayram'ın aktardığı bilgilere göre, satışlar Pttavm.com üzerinden yapılacak. Vergisiz telefon ve bilgisayarlar gibi özel bir sekme açıklanacak. Öğrenciler vergisiz telefonu aldıktan sonra kullanımları incelecek. Yani telefonların vergisinin ödenmesinden sonra telefonların kimde olduğu da tespit edilecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı vergisiz telefonu alan öğrencinin gerçekten telefonu kullanıp kullanmadığını takip etmiş olacak. 

Vergisiz telefon Para iadesi takip