Yapı-Yol Sen İzmir Şube Kongresi'nde 'İhraçlara Hayır' Dendi

TAKİP ET

KESK'e bağlı Yapı Yol Sen İzmir Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu'nda KHK ile gerçekleştirilen ihraçlara tepki gösterildi.

Tapu ve kadastro, karayolları, çevre ve şehircilik il müdürlüğü gibi kurumlarda örgütlü olan KESK’e bağlı Yapı Yol Sen İzmir Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Eğitim Sen İzmir Şube binasında düzenlenen genel kurula delegelerin tamamına yakını katılırken salona, “Darbeye OHAL’e hukuksuz açığa almalara ve ihraçlara hayır” yazılı pankart asıldı.

Açılışta KHK ile ihraç edilen mevcut Şube Başkanı Erdoğan Polat konuştu. İşçi, emekçi, akademisyen, gazeteci, kadın ve çocuk herkese yönelik baskıların arttığını ifade eden Polat, “Kıdem tazminatını kaldıran, taşeronlaşmayı devlet politikası haline getiren, toplu iş sözleşmesi adıyla imzalanan satış sözleşmesi ile kamu emekçilerinin haklarının gasbedilmesini adeta normalleştiren bu süreçte en büyük yarayı işçi ve emekçiler aldı” dedi.

Polat, ihraç edilenlerin ve açığa alınanların geri alınması, herkese güvenceli kadro verilmesi, sürgün ve mobbinglere son verilmesi, toplusözleşme süreçlerinde sınırsız grev hakkının sağlanması ve sendika seçme özgürlüğünün garanti altına alınması talepleri etrafında genel kurulu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kuralsız ve hukuksuz uygulamalara karşı mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Polat, “Barış, emek, iş, aş ve ekmek mücadelesinin yanı sarı insan haklarının, özgürlüklerin, eşitliğin, demokrasinin kavram olmaktan çıkıp toplumca benimsenmiş değerler olması için de mücadele edeceğiz” dedi.

Üst kurul, denetleme ve disiplin kurulu tek liste halinde sunulurken yönetim kurulu çarşaf liste olarak oylandı. 76 delegeden 51 delege oy kullanırken yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Metin Cesur, Reşat Taş, Neşe Kaya, Hamdi Güven, Medet Selvi, Sıddık Sezgin, İrfan Türkel, Süleyman Kayhan.