Yasaklı ırklara kısırlaştırma şartı geldi, hayvanlar sokağa atıldı

TAKİP ET

HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, Türk Veteriner Hekimler Birliği'ne ve belediyelere seslendi. Süreli kısırlaştırmalarda özel veteriner kliniklerinin indirim yapması çağrısında bulundu.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER-Yasaklı türler olarak belirlenen Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully köpek ırklarının, kısırlaştırılarak 14 Ocak'a kadar kayıt altına alınması gerektiği açıklanmıştı. Kısırlaştırma maliyetlerinin artmasından dolayı yasaklı ırk besleyen vatandaşlar hayvanlarını sokağa terk etmeye başladı. HAYTAP İzmir İl Temsilcisi Esin Önder, Türk Veteriner Hekimler Birliği’ne ve belediyelere seslendi.



“Sadece kısırlaştırma değil, aşıların fiyatları da çok yükseldi”
Hayvanlar sokağa atılıyor. Veterinerlerden bu konuda yardım isteyen insanlar ‘Biz indirim yapamayız, oda ne diyorsa onu yaparız’ dediler. Biz bunun savaşını veriyoruz, kısırlaştırma maliyetini karşılayamayacak olanlar var. Bu kadar pahalı olursa herkes hayvanını terk eder. Sadece kısırlaştırma değil, aşıların fiyatları da çok yükseldi.
“Süreli kısırlaştırmalarda indirim istiyoruz”
Türk Veteriner Hekimler Birliği’ne seslenen Önder, “Özel kliniklerde yasaklı köpeklerin kısırlaştırılmaları için yardım isterken az ücretle kısırlaştırma yapanlara odalardan uyarı gelmiş. Bu üzücü durumlara son verilmesi, sürekli kısırlaştırmada oda fiyatı değil indirimli ücret alınması konusunda yardım istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Önder, belediyelere de çağrıda bulunarak, onların da kısırlaştırma ve çip uygulamalarında vatandaşlara destek verilmesi gerektiğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den de bu konuda yardım istediklerini aktaran Önder, “İlk meclis toplantısında kabul edileceğine eminiz. Ücretler çok yüksek ve herkes bunu karşılayamaz” görüşünü aktardı.