Yazıcı'dan Ak Partililere 'FETÖ' tavsiyesi: Gereğini yapmayanı başbakana iletin!

TAKİP ET

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Gülen Cemaati'yle mücadelede 'gereğinin yapılmaması durumunda' Başbakan Binali Yıldırım'a başvurulmasını tavsiye etti.

Al Jazeera’den Didem Özel Tümer’n haberine göre Ak Parti teşkilatının siyasi ve hukuki işler başkanlarının Ankara’daki toplantısında konuşan Yazıcı, Gülen Cemaati’yle ilgili uyarılarda bulundu. Yazıcı, kanıt olmadan hükme varılmaması gerektiğini vurgularken, “Bir kurum, yetkili organ, kişi gereğini yapmıyorsa, başbakanımız var. Doğrudan ona iletin” dedi.

Ak parti’yi ‘aile’ye benzeten, siyasi ve hukuki işler başkanlarından da ‘o aile’ye uygun davranmalarını isteyen Yazıcı şöyle devam etti: “Parti ile alâkalı sorunları, partililerle ilgili size ulaşmış bilgi ve belgeleri kamuoyunda tartışma lüksümüz yok. Özel ailenizde bir suç işleyen olduğunda nasıl davranırsanız burada da öyle davranacaksınız. O sıfır tolerans, sıfır müsamaha hem kamuda hem içimizde olanlar için geçerlidir.”

Yazıcı, parti içi meselelerin kamuoyunda tartışılmamasını da istedi.

‘Ak Parti’de ‘FETÖ’cü yok demedik’

“Ak Parti’de ‘FETÖ’cü yok” diye bir açıklamayı hiçbir zaman yapmadıklarını vurgulayan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Gülen Cemaati üyelerinin Ak Parti’de barınamayacağını önü sürdü. Ak Parti’nin ‘tezvirat ve iftira’ ile zaafa uğratılmaya çalışıldığını iddia eden Yazıcı, parti üyelerini de birbirlerine karşı hüküm verirken dikkatli olmaları konusunda uyardı: “Birbirimizi yargılarken, söylemlerini, eylemlerini değerlendirirken asla kanıtsız, belgesiz hüküm cümlesi kurmamalıyız. Var olan delillerin, kanıtların üzerini asla örtmemeliyiz. Delil karartmamalıyız.”

ABD’ye de yüklendi: Belge istemek ayak sürmektir

Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen’in iadesi konusunda ABD’ye yüklenen Yazıcı sözlerini şöyle tamamladı:, “Darbenin belgesini istemek ayak sürmektir. Sanki himaye etsin diye ABD bu kişinin doğrudan ikrarını bekliyorlar. Doğrudan ikrarı olmasa da, konuşmalarıyla, işaretleriyle, simgeleriyle dolaylı ikrarı yok mu? O da var. O halde bu buraya gelecek, hükümetimiz bunu sağlayacak.”