Yeniden Refah'a ikinci yalanlama Binali Yıldırım'dan geldi

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi'nin, Cumhur İttifakı'na katılmak için şart koştuğu 6284 sayılı kanunla ilgili olarak, "Bu konuları hiç konuşmadık, nezaket ziyaretiydi" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Yeniden Refah Partisi'ne 'sadece nezaket ziyareti' yaptıklarını söyledi. Yıldırım, Yeniden Refah'ın ittifak için şart koştuğu 6284 sayılı kanun ile ilgili de "Bu konuları hiç konuşmadık" yorumunda bulundu

Sabah saatlerinde de Aile Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada "6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Ne olmuştu?

AK Parti tarafından Cumhur İttifakı'na davet edilen Yeniden Refah Partisi'nin ittifaka katılmak için 5 madde sunduğu, bu maddelerden birinin de 6284 sayılı kanunun kaldırılması olduğu iddia edilmişti. Önceki akşam Habertürk'te Kübra Par’ın sunduğu “Açık ve Net” programına konuk olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, taleplerin yer aldığı listeyi AK Parti'ye ilettiklerini ve kendilerine 'hiçbir problem yok' yanıtı verildiğini söylemişti. 

Yeniden Refah ikinci yalanlama Binali Yıldırım