Yıldırım: Muğla'daki Kaza Her Yönüyle Araştırılacak

TAKİP ET

Başbakan Yıldırım, dün Muğla'da meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin cenazesine katıldı. Kazanın her yönüyle araştırılacağını kaydeden Yıldırım, "Araştırmalar sonucunda kazanın sebebi mutlaka ortaya çıkacaktır" dedi.

Dün Muğla'da meydana gelen trafik kazasında 24 kişi hayatını kaybetti. Kazada hayatını kaybeden 7 annenin cenaze namazı kılındı.

Cenaze törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım kazayla ilgili açıklama yaptı.

Anneler Günü'nü tebrik eden Yıldırım, "Bugünü tebrik ediyorum buruk da olsa, üzüntülü de olsa analarımız bizim her şeyimiz. Şehit analarını ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Analarımıza uzun ömürler diliyorum, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

"Kaza her yönüyle araştırılacak"

Kazanın her yönüyle araştırılacağını vurgulayan Başbakan, "Araştırmalar soncunda kazanın sebebi mutlaka ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

"Sebebi ne olursa olsun giden geri gelmiyor" diyen Yıldırım şunları söyledi:

"Son 10-15 yılda altyapımız çok gelişti, yollarla ilgili kusurlardan dolayı kazalar hemen hemen yok gibi ama insan hatasını önleyecek bir makina henüz üretilmedi. İnsanımızın kurallara uymasını, yolların kuralı olduğu gerçeğini her fırsatta mutlaka ilkokul çağından ileri yaşlara kadar eğitim, eğitim, eğitim."

binali yıldırım muğla bbaşbakan trafik