Yıldız'dan 'Çöp ve İZBAN' çıkışı "Bazı işler ve sorunlar siyaset üstüdür!" 

TAKİP ET

CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Onur Emrah Yıldız; Harmandalı’nda İnönü ve Uğur Mumcu Mahallesi yaşayanlarıyla bir araya geldi.  Zaman zaman izdihama dönüşen yoğun bir ilgiyle karşılanan Yıldız; buluştuğu büyük kalabalığı dinledi; soruları yanıtlayarak ilçenin iki kronik sorunu çöp ve İZBAN ile ilgili mesajlar verdi. CHP’li Yıldız; “ Çiğli’nin onlarca yılını ve geleceğini korkulu hale getiren çöp ve heyelan gibi kronik bir sorunu var. İZBAN gibi, ilçemizi karpuz gibi ikiye bölen bir adaletsizlik abidesi var. Bazı işler ve sorunlar siyaset üstüdür. İlçe belediyesinin tek başına çözmesinin pratik zemini yoktur. Bu ağır yükler Çiğli’nin omuzlarını çökertmiştir. İktidar da sırf CHP’li yerel idareleri karalayabilmek adına kayıtsız kalmaktadır.” diye konuştu.

Çok genç yaşlarda babasının da iki kez aday olduğu bu mahallelerde siyasete başladığını; Harmandalı’nda böyle karşılanmanın gururunu yaşadığını belirten Yıldız; “ Bir de araya şu siyasete başladığım mahallemde beni bu kadar güçlü bağrınıza basmanız; aslında Babamın seçimi sandıkta kaybettiği ancak gönüllerdeki tahtını hiç kaybetmediği gerçeğini gösteriyor. Bunu her aranıza katıldığımızda yaşıyorum. Bugün hayatımın tarihi kararlarından biriyle karşınızda olmaktan ve verdiğiniz destekten ayrıca mutluyum.”  

Mağduriyetten nemalanan bir siyaset
Harmandalı çöp gerçeğinin bugünlere geleceğini öngördüklerini, buranın miadını tamamladığını belirten CHP Belediye Başkan Aday Adayı Çevre Mühendisi Onur Emrah Yıldız; bu sorunlara yaklaşımını şu sözlerle özetledi; “ Ömrünü tamamlayan ve heyelan başta olmak üzere bir çok risk taşımaya başlayan Harmandalı; İzmir’in sorunu, Çiğli’nin yüküdür. Bundandır ki; Büyükşehir Belediyemiz; Menderes Gölova’da çağdaş, donanımlı bir dönüşüm tesisi projesi planlamıştır. Ancak, başta bakanlığın da sıcak baktığı proje; ne hikmetse son anda olumsuz görüşlerle durma noktasına gelmiştir; yargıdadır. Kim kaybetmektedir? İzmir. Kimin çilesi devam etmektedir? Çiğli halkının. Peki ne kaybediyoruz? Sağlık, para ve zaman… İzmir gibi bir büyükşehirde çöp depolama ve dönüşüm meselesinin bu boyutlara ulaşması anlaşılır değildir. Mağduriyetten nemalanan siyasi yaklaşımın gölgesi koyulaştıkça; sorunun çapı da büyümektedir. Bunun tüm taraflar açısından vebali büyük ve vicdani yükü ağırdır. Aynı şey, İZBAN için de geçerlidir. İlçemizi karpuz gibi ikiye bölen İZBAN’ın yerin altına alınması şarttır. İki yakanın arasındaki uçurum giderek artmaktadır. Mülkiyetten, ulaşıma, sosyal fırsatlara kadar ortaya büyük bir uçurum ve adaletsizlik çıkmaktadır. Sanayi üreticisinin çektiği eziyet cabasıdır. Neye mâl olursa olsun; bu sorunları çözmenin öncüsü olacağız ve biliyorum ki bu süreçte Çiğli halkı da bizimle olacak.” 

Deveye hendek atlatmak kadar zor olsa da…
İlçe yerel yönetimlerinin bazı yatırım ve çözüm noktalarında elinin kolunun bağlı olabildiğini belirten Onur Emrah Yıldız; burada talep ve takip etme, köprü olma misyonunun devreye girmesi gerektiğini söyledi. CHP Aday Adayı Yıldız, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü; “ Kamu yararına ya da zararına olan her konu, gündemimiz ve sorumlulğumuzdur. Bir belediye tüm bunları takip etmek, müdahil olmakla yükümlüdür. biz de bunu yapacağız. Gerekirse tarafların kapısında yatacağız; Ankara’ya çadır kuracağız. Çözümler; deveye hendek atlatmak kadar zor olsa da peşini bırakmayacağız. O hendeği atlayacağız. Çünkü zoru başarmanın sihirli formülü budur. Halk için, halkın ve ilçemizin yararına olmazsa olmazlar ile ilgili birlikte haremek etme becerisini göstermektir.” 

Konuşması sık sık tezahüratlarla bölünen CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Onur Emrah Yıldız; kendisine ve görüşlerine gösterilen ilgi için teşekkür ederken şunları söyledi; “ İnönü ve Uğur Mumcu’nun aydınlık insanları; biliyorum ki tüm bu zorları kolaylamamız için elimizden sonuna kadar tutacaksanız. Biz de sizlerin elini hiç bırakmayacağız. Omuzlarımız birbirinden hiç ayrılmayacak. Bu koşullarda çözülemeyecek sorun, aşılamayacak engel yoktur. Beni bağrınıza bastınız var olun. Bu evladınız, yüzünüzü asla kara çıkarmayacak.” 
 

Yıldız