Yılmaz Büyükerşen: "Adaylığına destek verdiğimizi hep söylüyoruz, biliniyor artık"

TAKİP ET

CHP'li belediye başkanları Kılıçdaroğlu ile görüştü

Medyascope'da yer alan habere göre Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları bugün (25 Ocak) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Toplantıya, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının da aralarında olduğu dokuz belediye başkanı katıldı. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir İktisat Kongresi’nin hazırlıkları nedeniyle, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise yurt dışında bulunduğu gerekçesiyle katılmadı. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da toplantıda hazır bulundu. Toplantı yaklaşık bir buçuk saat sürdü. 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Genel Merkez’in ön kapısından girerken, diğer belediye başkanlarının otoparkı kullandı ve gazetecilere görüntü vermekten kaçındı. Çerçioğlu, gazetecilerin “Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destek ziyareti mi” sorularına, “11 büyükşehir belediye başkanımız ve Sayın Genel Başkanımız ile toplantımız var. Toplantıdan sonra bilgi verebiliriz. Zaten tüm desteğimiz genel başkanımızın yanında, bunda bir şüphe yok” yanıtını verdi. 
Toplantının ardından bir açıklama yapılmadı. Genel Merkez kaynaklarından edinilen bilgiye göre ise toplantıda başkanlar kendi çalışmalarını anlattı ve seçim süreciyle ilgili değerlendirme yapıldı.

“Kemal Bey’in adaylığına destek verdiğimizi hep söylüyoruz, biliniyor artık”

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen toplantıda neler konuşulduğuna ilişkin Medyascope’un sorularını yanıtladı. Büyükerşen, “Belediyelerin karşılaştığı sorunlar vardı, onları görüştük. Seçim arifesinde hepimizin bir takım sorunları ve nasıl çalışmalar yapılacağına ilişkin soruları var, bunları görüştük” diye konuştu. Büyükerşen, toplantının amacının “adaylığa destek mesajı olup olmadığı” yönündeki soruya ise “Kemal Bey’in adaylığına destek verdiğimizi hep söylüyoruz, biliniyor artık” dedi. Büyükerşen, Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarına seçim öncesinde bir telkinde bulunup bulunmadığı sorusuna ise “Hayır olmadı, hepimiz ne yapacağımızı biliyoruz” yanıtını verdi.  
“İktidar, CHP’li belediyelerin 13 projesini onaylamıyor”

Toplantıdan önce CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, iktidarın CHP’li belediyelerin 13 projesini onaylamadığını belirten bir basın açıklaması yaptı. Torun, “Bugün itibarıyla 4 büyükşehir belediyemizin, toplamda 13 büyük projesinin finansmanı iktidardan bir tek imza bekliyor. Bu projelerin toplam tutarı 37 milyar 635 milyon lirayı aşmış durumda. Yani şu anda belediyelerimizin 37 milyar 635 milyon liralık kredi anlaşmaları, iktidardan onay alamıyor” diye konuştu. 

“Hizmetlerin önündeki engel, partizan ve ayrımcı Saray iktidarıdır”Torun, projeler arasında Adana’da hafif raylı sistem projesi, Muğla’da yenilenebilir enerji ve içme suyu projesi, İzmir’de Buca, Narlıdere ve Çiğli raylı sistemleri, İstanbul’ da ise Beylikdüzü-TÜYAP metrosu, Eyüp Bayrampaşa tramvay hattının yer aldığını söyledi. Torun, yapılanların “hizmet düşmanlığı” olduğunu kaydederek, “Sadece bir tek imza atmadıkları için bu projelere başlayamıyoruz. Herkes bilmelidir ki bu hizmetlerin önündeki tek engel, bu partizan ve bu ayrımcı Saray iktidarıdır” diye konuştu.