Yoğun bakıma kaldırılan Mahir Polat anjiyoya alınıyor

TAKİP ET

İBB'ye yönelik operasyonda tutuklanan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, sevk edildiği hastanede yoğun bakıma kaldırıldıktan sonra anjiyoya alınıyor.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik ‘Kent Uzlaşısı’ operasyonu kapsamında tutuklanan İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri Mahir Polat, anjiyoya alınıyor.

Polat, dün akşam sağlık sorunu nedeniyle Silivri cezaevinden sevk edildiği Mehmet Akif Ersoy Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı.

Avukat Erkam Erdem, dün akşam yaptığı ilk açıklamasında, "Polat yüksek tansiyonu nedeniyle hastaneye sevk edilmiş. Tetkikleri yapılmasının ardından doktorlar anjiyo kararı almış. Bu sevk bizim doktor raporu talebimiz sonucu olmamıştır. Kritik bir müdahale söz konusu" dedi.

Mehmet Akif Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen Polat’a ilişkin Cumhuriyet’e konuşan Avukat Erkan Erdem, yaptığı son açıklamasında “Hastanede ilk olarak anjiyo kararı verildi ancak eski tetkikler incelenince şimdilik bundan vazgeçildi. Bu gece kardiyoloji yoğun bakım servisinde müşahede altında kalacak” dedi.

"Bu yanlıştan dönülmesini bekliyoruz"

Gözaltı aşamasından itibaren yaşanabilecek sağlık sorunlarına ilişkin belgeleri sunduklarını ancak bir işlem yapılmadığını belirten Erdem, sözlerine şöyle devam etti:

"Mahir Bey'in salıverilmesi bakımından -suçlamaların içeriğinden bağımsız olarak-hukuki zemin en başından itibaren mevcuttu. Keşke bir hafta içinde bu iki sağlık tehlikesini hiç yaşamasaydık da bu durum en baştan görülebilseydi. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesini bekliyoruz. Öte yandan toplumun her kesiminden Mahir Bey'e büyük bir destek var. Bu durum ona büyük moral oluyor. Kendisi bu konudaki minnettarlığını da kamuoyuyla paylaşmamı istedi"