Yolal, "Emeklilere herhangi bir destek ulaşmış değil"

TAKİP ET

DİSK Emekli Sen Karabağlar Şube Başkanı Bünyamin Yolal, “Emeklilere herhangi bir destek ulaşmış değil” dedi. 

Koronovirüse karşı önlemler kapsamında emeklilerin koruyucu ekipman desteği başta olmak üzere yardım beklentisi sürüyor. DİSK Emekli Sen Karabağlar Şube Başkanı Yolal, “Karabağlar’da veya başka bir ilçede şubelerimizden aldığımız bilgiye göre hala herhangi bir destek ulaşmış değil” diye konuştu. 

Yolal, virüsün yayılması konusunda en büyük risk grubunu yaşlıların oluşturduğunun altını çizerek, “Yıllardır piyasaya teslim edilen sağlık sistemi, dünyada olduğu gibi ülkemizde de çöktüğünü ve bu tür afetlere karşı savunması kaldığını maalesef yaşayarak gördük. Yaşlılarımız, emeklilerimiz korumasız ve aciz bırakıldı” sözlerine yer verdi. 

Yolal, salgın süresince bazı önlemleri beklediklerini belirterek, “ Öncelikle bütün yaşlılarımız tespit edilerek gerekli korona virüs testleri yapılmalı. Ülkemizde emeklilerin 6 milyonu ikinci bir işte çalışmak zorunda. Tek başına “hayat eve sığar” demek çok da gerçekçi bir yaklaşım olmasa gerek. Bu nedenle salgın süresince evden çıkamayacak emeklilerimize salgın sonuna kadar aylık 2 bin TL destek verilmelidir. Elektrik, su, doğalgaz gibi temel ihtiyaçların evlere ücretsiz ulaştırılması salgın boyunca elzemdir” açıklamasını yaptı. 

Yolal, ekipmanların hala kendilerine ulaştırılmadığının altını çizerek, “Koruyucu ekipmanların yaşlılara acilen ulaştırılması gerekmektedir. Şu ana kadar yaptığımız araştırmalarda hiçbir üyemize böyle bir yardım ulaştırılmadığı görülmektedir. Bu anlamda Emekli Sen olarak üzerimize düşen bir görev olursa ilgili kurumlara destek vermeye hazırız” ifadesine yer verdi.  

Yolal, salgın sonrası için de emekliler için talep ettikleri konuların geçerli olduğunu vurgulayarak, “Yaşam boyu nitelikli, kaliteli ve ücretsiz sağlık hizmet talebimiz sürüyor” dedi.