YouTube: TV'de izlerken 'geçilemeyen' 30 saniyelik reklamlar geliyor

TAKİP ET

Bununla birlikte videoları durdurduğunuzda da artık reklam çıkacak.

YouTube reklamları, gün geçtikçe daha da sıkıcı bir hal almaya başladı. Şirket, TV'de içerik tüketirken 30 saniyelik geçilemeyen reklam planları olduğunu açıkladı.

YouTube Brandcast etkinliği sırasında şirket, popüler içeriklerde çıkan 15 saniyelik iki ardışık reklamın yerine geçilemeyen 30 saniyelik tek reklamın geleceğini resmen bildirdi.

Variety'nin haberine göre YouTube CEO'su Neal Mohan, sunum esnasında şu sözlere yer verdi:

"Gün geçtikçe daha fazla izleyici YouTube'u evlerindeki büyük ekrandan izlemeye başladı. İzleyiciler — özellikle de genç izleyiciler — artık izledikleri içerik türünde bir ayrım yapmıyor. TV'yi açtıklarında sevdikleri her şeyi tek yerde bulabiliyor — favori içerik üreticilerinden gişe rekoru kıran filmlere ve futbola kadar. Bunların hepsini YouTube'da bulabiliyorlar."

Variety'de yer alan açıklamaya göre 30 saniyelik geçilemeyen reklamlar, reklam platformu YouTube Select sayesinde reklam verenlere açılacak.

Öte yandan YouTube, "Pause Experiences" adını verdiği yeni bir özellik üzerinde de çalıştığını açıkladı. Bu özellikle birlikte izleyiciler, TV'de YouTube izlerken içeriği her durdurduklarında reklam görecekler. Bu özellik, 2019 yılında yayınlanan Hulu'nun reklam durdurma özelliği konseptine benziyor.

Bu duyurular, YouTube'un platformda reklam engelleyici kullanan kullanıcıların içerik tüketmelerini engellemesini sağlayan yeni bir özellik denediğini açıkladıktan kısa bir süre sonra yapıldı.