YSK'ya bir itiraz da LDP'den!

TAKİP ET

Liberal Demokrat Parti, YSK'ya itiraz dilekçesi verecek…

Yazılı basın açıklaması yapan LDP, “Türkiye bir Muz Cumhuriyeti veya bir Kabile Devleti değil, Anayasal bir rejimdir” denildi.

Açıklama şu şekilde:

1999’dan beri Yargıtay kayıtlarına göre her seçime girme yeterliliği bulunan, hatta 2015’te yapılan 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerine de girebilen Liberal Demokrat Parti “yasanın tek bir hecesi değişmemesine rağmen” 2017 yılında seçime girme yeterliliğine sahip partiler listesinden çıkartılmıştır.

Yargıtay’da bunun gerekçesini sorguladığımızda ise bizlere şifahen “yasayı artık farklı yorumluyoruz” yanıtı verilmiştir.

Türkiye bir Muz Cumhuriyeti veya bir Kabile Devleti değil, Anayasal bir rejimdir.

Hangi partilerin, hangi şartlarda seçimlere girebilecekleri yasalar ile net olarak belirtilmiştir. Hukuk devletinde yasalar farklı siyasi dengeler gözetilerek, farklı partilere, farklı yorumlarla uyarlanamaz.

Nitekim daha 2015’te de Emine Ülker Tarhan, İdris Bal, İdris Naim Şahin tarafından kurulan partiler yaklaşık 6-7 ay içinde seçimlere girme hakkı elde ederlerken, 24 yıldır her seçime girme hakkı bulunan Liberal Demokrat Parti’nin bu hakkının elinden alınması bir demokrasi ve hukuk katliamıdır.

“30 kişiyle de parti mi kurulurmuş” yorumu savcıların değil, gerektiğinde kanun koyucunun yapacağı bir yorumdur.

Siyasi parti belgelerini arşivlemekle mükellef Yargıtay, 1996 tarihli kuruluş evraklarını bulamadığından olsa, 22 sene öncesinin evraklarını partimizden talep etmekte, evrakını bulamadığı teşkilatlarımızı yok sayabilmektedir.

Farklı İstinaf Mahkemelerinden lehimize verilen “kesin” kararları yok saymaktadır.

Bu gerekçelerle bugün, partimizin kazanılmış haklarını korumak amacıyla, seçime girme yeterliliği bulunan bir parti olarak itiraz dilekçemizi Anayasamızın “siyasi partiler demokratik düzenin vazgeçilmez bir unsurudur” ilkesinin ve halkımızın seçme ve seçilme demokratik hakkı dikkate alınarak, değerlendirilmesi umuduyla, son hukuk sığınağımız olan, tarafsız ve bağımsız Yüksek Yargı mensuplarından oluşan Yüksek Seçim Kurulu’nun değerlendirilmelerine sunuyoruz.