Yücel'den AK Parti İzmir'e '9 Eylül' çıkışı: "İzmir, Tayyip Erdoğan ve şürekâsına geçit vermez''

TAKİP ET

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın İzmir'in Kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan görsele tepki gösterdi. dedi.

GERÇEK HABERCİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı dolayısıyla kentin dört bir yanına asılan Afişlerde ‘zafer’ yerine ‘barış’ ifadelerinin kullanılması Cumhur İttifakı’nın tepkisine yol açmıştı. AK Parti’nin hazırladığı 100’üncü yıl görseli tepkileri beraberinde getirdi. Görselde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fotoğrafı ile ‘’İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlu olsun’’ ibareleri kullanıldı.
  AK Parti’nin yayınladığı görselde Atatürk’ü anmamaları ve görsel Atatürk’e dair bir ibare bulunmaması büyük tepki topladı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı Resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “İzmir'imizin 'ZAFER' ile taçlanan kurtuluşunun 100. yılı kutlu olsun” ifadelerini kullandı. 
  Yücel’den tepki!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise AK Parti’nin Atatürksüz 100’üncü yıl afişine ‘’ Mustafa Kemal Atatürk'süz ve Tayyip Erdoğan görseliyle 9 Eylül'ü kutlamak tam da size yakışır. Şunu hala öğrenemediniz. 9 Eylül, Atatürk'süz olmaz. İzmir Tayyip Erdoğan ve şürekâsına geçit vermez’’ diyerek sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Dağ’ın ekibi hazırladı iddiası
Öte yandan AK Parti kulislerinde, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel tarafından tepkiyle karşılanan görselin AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı olan İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a yakınlığı ile bilinen 3Gen Ajans tarafından yapıldığı konuşuluyor. Hatırlanacağı üzere 3Gen Ajans 2019 yerel seçim sürecinde İzmir’deki birçok AK Partili belediye başkan adayının danışmanlığını yapmıştı. Parti kulislerinde bu danışmanlıkların ise Dağ’ın telkinleri sonucu yapıldığı ileri sürülmüştü.