Yücel'den Bakan Soylu'ya tepki: "İçişleri bakanı olamaz, olsa olsa suç işleri bakanı olur"

TAKİP ET

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 'Kemal Kılıçdaroğlu'nu terörist ilan eden biri bu ülkenin içişleri bakanı olamaz. Olsa olsa suç işleri bakanı olur' dedi.

GERÇEK HABERCİ- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sert tepki verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜİK’e alınmaması ile ilgili açıklamalarında bulunan Bakan Soylu’nun eleştirileri üzerine sert eleştirilerde bulunan Yücel, “Kemal Kılıçdaroğlu’nu terörist ilan eden biri bu ülkenin içişleri bakanı olamaz. Olsa olsa suç işleri bakanı olur” diye konuştu. Başkan Yücel, muhalefet partisi liderinin devlet kurumunu ziyaret etmesi anayasal sistemin kendisi olduğunu da belirtti.
“Bu demokrasi tarihimize kara leke olarak geçecek”
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜİK Binası’na alınmaması ile ilgili de eleştirilerde bulunan Yücel, “Yalanlarınızı ve düşük enflasyon foyanızı ortaya çıkartacak Genel Başkanımızdan neden korktuğunuzu biliyoruz! Türkiye’yi başıboş, bu milleti sahipsiz mi sandınız? TÜİK ’in millete kapanan kapılarını da, o kapıları talimatla kapatanların saray zihniyetini de yıkıp geçeceğiz. Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen bugünü milletimiz unutmayacak, hesabını sandıkta çok ağır ödetecek” görüşlerini aktardı.
İçişleri Bakanı Soylu, ne demişti?
Soylu, Kılıçdaroğlu’nun suç ve suç örgütleri ilişki olduğunu savunarak, “O iklimin ve sözlerin etkisi ile siyasi tarihimizde görülmeyen yöntemlere başvuruyor. Ana muhalefet partisi genel başkanı, PKK, DHKP-C ve organize suç örgütlerinin ağına düşüp, onlara özenip, mekân basmaya gitmez. Siyasetin ve devletin kaidesi bellidir. CHP başında ehliyetini kaybetmiş bir kişi ve bunu istismar edenlerin işgalindedir” açıklamalarını yapmıştı.