YÜCEL'DEN KARŞIYAKA'YA SALVO

TAKİP ET

CHP Karşıyaka'da delege seçimlerinde mahallelerde tansiyon yükselirken, yaşanan olaylar nedeniyle Bahariye'de seçimler iptal edilirken, akşam sandık konulması gereken Latife Hanım Mahallesi'nde de seçimler 'güvenlik' gerekçesiyle ertelendi. Tüm bu yaşananların ardından İl Başkanı Deniz Yücel'den de bir açıklama geldi.

GERÇEK HABERCİ- Yücel karşılıklı olarak ortaya konan iddiaları değerlendirdiklerini ifade ederken, “Elimize ulaşan bilgilerden ve görüntülerden belli kişilerin, belli grupların tahrikleriyle gerginlik yaşandığı anlaşılıyor” dedi. Yücel, İlçe Başkanı Yıldırım ve Belediye Başkanı Tugay’a basına yaptıkları açıklamalar nedeniyle mesaj verdi. Yücel örgüte sağduyu çağrısı da yaptı.

Yücel, “ Karşıyaka’da gerçekleşen seçimlerle ilgili karşılıklı iddialar var. Biz iddiaları inceliyoruz. Gözlemci istenen mahallelere gözlemci, yönetici gönderdik. Zaten Karşıyaka’lı il yöneticilerimiz de var. Ancak orada seçilmiş ve görev yapan bir ilçe yönetimi var. Buna saygı duyulması gerekiyor. Mahalle delege seçimlerini yapmak ilçe başkanlığının görevi.  Seçimin nasıl yapılacağı belli, tüzüğümüz ve yönetmeliğimiz açık. Ancak elimize ulaşan bilgilerden ve görüntülerden belli kişilerin, belli grupların tahrikleriyle gerginlik yaşandığı anlaşılıyor. Biz istemesek de delege seçimlerin zaman zaman böyle gerginlikler olabiliyor. CHP’de delege seçimleri her zaman heyecanlı geçer.  Zaman zaman istenmeyen olaylar olabilir. Ben tüm örgütümüzü sağduyu ve soğukkanlı olmaya ve CHP üyesi olmaya yakışır davranmaya davet ediyorum” dedi.

UYARILARIM YETERİNCE ANLAŞILMAMIŞ

Yücel, İlçe Başkanı Yıldırım ve Belediye Başkanı Tugay’ın basın üzerinden demeçler vermesini doğru bulmadığını ifade etti. Yücel, “ Ne ilçe başkanının ne de belediye başkanının basın üzerinden açıklama yapıp mesaj vermeleri doğru değildir. Geçtiğimiz pazartesi günü her ikisini de il başkanlığına davet edip uyarmıştım. Ancak herhalde uyarılarım söylediklerim yeterince anlaşılmamış. İl başkanlığı olarak karşılıklı iddiaları inceleyip gereğini yapacağız” dedi.