Yücel'e dört yeni başkan yardımcısı

TAKİP ET

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında flaş bir karar alındı. İl Başkanı Deniz Yücel, büyük ilçelerden gelen talepleri karşılayarak, Cüneyt Oğuz, Azmi Kumova, Adnan Alabay ve Yaşar Erdoğdu'yu il başkan yardımcısı yaptı. 8 olan başkan yardımcısı sayısı 12'ye yükseldi. Tüzük komisyonlarının 23 Şubat'ta saat 13.00'te toplanması kararlaştırıldı.

 

Bugün yapılan CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Toplantısı'nda dört yeni başkan yardımcısı belirlendi. 8 olan başkan yardımcısı sayısı, böylece 12'ye yükseldi.

Toplantı öncesi kulislerde, bazı ilçelerden yönetim kuruluna seçilen isimlerin il başkan yardımcılığı görevi almak istedikleri, ancak İl Başkanı Deniz Yücel’in talepleri görmezden geldiği, bu nedenle bugünkü toplantının gergin geçebileceği konuşulurken, beklenen olmadı. 

İl Başkanı Deniz Yücel, bugünkü toplantıda İl Sekreteri ve İl Eğitim Sekreterliği dışında  8 olan başkan yardımcılığı sayısını 12'ye yükseltti. Yücel, İş Dünyası, Sanayi ve Ticaretten Sorumlu il yöneticileri Cüneyt Oğuz ve Azmi Kumova ile Sendikalar ve Emek Bürolarından Sorumlu il yöneticileri Adnan Alabay ve Yaşar Erdoğdu’yu il başkan yardımcısı yaptı.

Alabay, Esnaf ve Esnaf Odalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı, Erdoğdu ise Muhtarlar ve Hemşeri Derneklerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı oldu. Kumova, İş Dünyası, Sanayi ve Ticaretten Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine getirilirken, Oğuz Ekonomi ve Organize Sanayi Bölgelerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı yapıldı. 

TÜZÜK KURULTAYI KONUŞULDU

Toplantı’da ayrıca İZBAN’da geçen hafta uygulamaya alınan artı para sistemi konusunda şikayetlerin İl Başkanı Yücel’e iletildiği konunun gündeme en kısa süre içinde alınacağı ifade edildi. Konu hakkında İl Başkanlığınca bir basın açıklaması yapılacağı ifade edildi. Ayrıca toplantıda 9-10 Mart’ta yapılacak CHP Tüzük Kurultayı konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu. İzmir İl Örgütü, 1.5 yıl önce kurulan tüzük komisyonunun aynen devam etmesi yönünde karar aldı. Ayrıca ilçe başkanları, ilçe tüzük komisyonları ve il tüzük komisyonunun 23 Şubat Cuma Günü il binasında saat 13:00’te bir araya gelmesi de kararlaştırıldı. Bu toplantının ardından, kurultay öncesi izlenecek stratejinin saptanacağı, 9-10 Mart’ta Ankara’da önerilecek taslak için çalışmalar yapılacağı kaydedildi. 

TOPLANTI TARİHİ DEĞİŞTİ

Ayrıca Perşembe günleri gerçekleşen olağan yönetim kurulu toplantılarının her Salı yapılması kararlaştırıldı.

GERGİNLİK BEKLENİYORDU

Toplantı öncesi kulislerde, özellikle İzmir’in büyük ilçelerinden Karşıyaka, Konak ve Buca'dan başkan yardımcılığı talepleri geldiği, ancak Yücel'in kongre hesaplaşması günlerinde yaşananlar nedeniyle bu isimlere sıcak bakmadığı, konunun toplantıda da gündeme geldiğinde kriz çıkabileceği öne sürülmüştü. İddialara göre Adnan Alabay, Sedrettin Coşkuner (Karşıyaka) Azmi Kumova (Konak) Yaşar Erdoğdu'nun (Buca) il başkan yardımcılığı beklediği ifade edilirken, bu isimlerden üçüne görev verilmesi dikkat çekti.