Yücel, "İzmir'e daha iyi hizmet etmek istiyoruz"

TAKİP ET

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir için birlik ziyaretlerine devam ediyor

 

Beyza COŞKUNTÜRK \ GERÇEK HABERCİ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, seçimlerden sonra parti ziyaretlerine devam ediyor. AK Parti ve İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’ndan sonra Yücel, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan’ı ziyaret etti. Seçimlerden sonra hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Hazırbulan’a iade-i ziyarette bulunduklarını ifade eden Yücel, İzmir için birlikte çağrısını vurguladı.



Seçimlerle beraber yorucu bir süreç atlatıldığını ifade eden Yücel, “Seçimlerden sonra bizi ziyarete gelmiştiniz, iade-i ziyaret gerçekleştirmek istedik. Seçimlerin, ülkemiz ve kentimiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Türkiye, daha huzurlu daha barışçıl daha insana dönük yönetim anlayışıyla daha iyi yerlere gelecek diye düşünüyorum. Tüm siyasi partiler ve halkımız artık seçimlerden yoruldu. 31 Mart yerel seçimleri ülkemizin demokratikleşmesi adına umut verici bir sonuç oluşturdu. İzmir’de de bundan sonraki süreçte tüm siyasi partilerle daha fazla görüşüp, daha fazla fikir alışverişinde bulunup, katkı ve önerilerini dikkate alarak İzmir’in daha iyi hizmet alması için birlikte çalışma yapmak gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Kutuplaştırıcı siyaset dilinin bir faydası yok

İl Örgütü olarak yerel seçimlerden sonra siyasi partilere ziyaretler gerçekleştirip,  İzmir için ne yapabiliriz, İzmir’e nasıl katkı sağlayabiliriz noktasında birliktelik sağlamak gibi niyetlerini olduğunu açıklayan Yücel, “Ziyaretlerimize AKP İzmir İl Başkanlığı ile başladık. Hep şunu söylüyoruz; bu görevler devlete ve millet hizmet için yapılan görevler. Temsil ettiğimiz kitle, temsil ettiğimiz taban, savunduğumuz ideolojiler farklı olabilir, ama bu görevler önce devletimize, ülkemize ve yaşadığımız kente yapılan görevler. Farklılıklarda yaşasak farklı düşüncelerimizde olsa, bu hizmet anlayışı ile bunu sağlayabileceğimize inanıyoruz. Uzun süredir ülkemizi işgal eden ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı, ötekileştirici siyaset dilinin artık bir faydası olmadığını herkes görüyor. Partili Cumhurbaşkanı’nın, yani Cumhurbaşkanı’nın anayasamıza göre tarafsız olması gerekiyor; ama bir yandan partili olup belli bir kitlenin beklentileri doğrultusunda tasarruflarda bulunuyor. Bu sistemin artık faydasının olmadığını, iktidar partisi mensupları da görmeye başladı” şeklinde konuştu.

Yücel, halkın artık seçime gitmekten yorulduğunu söyleyerek, “ Artık halk, seçime gitmekten yoruldu. Bundan sonraki süreç ne getirir, bir sistem değişikliği meydana gelir mi, bu rahatsızlık ne kadar toplumun sesi haline gelebilir bilemiyoruz. Belki bir anayasa değişikliği, referandum ve ya erken seçim gündeme gelebilir. Ama bizim buradaki düşüncemiz, tamamen genel siyasetten fahri bir şekilde, İzmir’e kentimize, halkımıza daha iyi hizmet etmek. Tüm siyasi partilerle bir birliktelik yakalamak ve İzmirlilerin daha iyi hizmet almasını sağlamak istiyoruz. CHP bugün yerelde iktidar, yarın başka bir siyasi parti yerelde iktidar olabilir. Bugün AKP genelde iktidar, yarın başka biri olabilir. Önemli olan halkımız bize ne görev verdiyse, bunun hakkını vererek ve kimseyi dışlamadan, kimseyi yok saymadan yapabilmek. Biz bunu siyasi partilerle bunu başarabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Yücel, Srebrenitsa’yı andı

Srebrenitsa Katliamı’nın bugün 24. yıl dönümü olduğunu hatırlayan Yücel, “Dünyanın göbeğinde olan, yakın zamanda yaşadığımız bir soykırımın yıl dönümü. Soydaşlarımıza yapılan, canlarımıza yapılan bu katliamı asla unutmuyoruz. Bunu yapanları da asla unutmayacağız, bu zihniyeti de unutmayacağız. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyor ve saygıyla anıyorum” şeklinde konuştu.

Yücel, ayrıca diğer siyasi partileri de önümüzdeki günlerde ziyaret edeceğini söyledi.

Hepimiz aynı gemideyiz

İstanbul, Ankara ve İzmir seçimleri için hayırlı olsun dileklerini ileterek sözlerine başlayan Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, “İzmir’de herkese eşit mesafede duracak eşit hizmet verecek bir belediye başkanı seçtik, inşallah sizlerin de teşkilat olarak destekleriyle bunu sağlarız.

Bir kutuplaşma süreci yaşadık. Milletimiz alanda kutuplaşmaya prim vermedi. Ülkede hem iktidar hem muhalefet tarafında şunu hepimizin bilmesi gerekiyor, aynı gemideyiz. Fikirlerimiz ve yaşantılarımız farklı olabilir, ama aynı gemideyiz.  Gemide bir sıkıntı olduğu zaman hepimiz sıkıntı yaşayabiliriz. Bu gemiyi birlikte nasıl yürütebiliriz bunun peşinde olmalıyız” dedi.

Önümüzdeki 4 yıl seçimlerin olmadığını dile getiren Hazırbulan, “Ancak erken seçim olabilir. Mevcut iktidar, iktidar ortağıyla bu erken seçimi başarıyor. Olmaz diye düşünüyoruz, ancak erken seçimin olma ihtimali de var. Artık seçimler olmayacağını düşünürsek, hükümetin 4 yıl önünde ciddi ödevler var; başta ekonomi. Artık seçimler bitti, kazanan kazandı. Mevcut hükümet ekonomiye odaklanmalı. Liyakat esaslı bir ekonomi modeli geliştirilir diye düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

En önemli konu; şahsiyetli dış politika

Tarımda ciddi sıkıntılar olduğunu söyleyen Hazırbulan, İzmir’in tarımda önemli ve adı bilinen bir şehir olması gerektiğini dile getirdi. Hazırbulan, “Ancak yanlış tarım politikaları ile gereken yerde değiliz. Milli Eğitim noktasında da her sene yeni bir sistem geliyor. En önemlilerinden biri de şahsiyetli dış politika. Rahmetli Erbakan Hoca’mız bunu her zaman söylerdi; ‘Diklenmek ve dik durmak ayrıdır’. Şahsiyetli bir dış politikayla dik duracağız. Cumhurbaşkanımızın arkasında duracağız; ama şahsiyetli dış politika ve dik duruşla. Rusya ve Amerika’ya yaklaşarak farklı hareketler oluyor. Amerika ile stratejik ortaklık kurulduğu söyleniyor, ancak ben stratejik bir düşmanlık olduğunu düşünüyorum. Ortaklıkta iki tarafın kazanması lazım, ama biz hiç kazanan taraf olmuyoruz.”