'Yukarıdan talimat var' denilerek Ahmet Davutoğlu'nu Konya Günleri'ne davet etmediler iddiası

TAKİP ET

Yenikapı'daki 4 gün sürecek Konya Günleri'ne Ahmet Davutoğlu ve ekibinden kimsenin davet edilmemesi istendiği öne sürüldü.

Ahmet Davutoğlu’nun kurmaylarından AK Parti’li eski vekil Abdullah Başcı, aslen Konyalı olan eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve kendisinin dahil birçok kişinin Konya Günleri’ne davet edilmediği açıkladı.

Kendisinin Konya Sanayi ve İşadamları Derneği’nin kurucusu olduğunu ve üç dönem yönetim kurulu başkanlığını yaptığını belirten Abdullah Başcı, kendilerine uygulanan ambargoyu kınayan tweetler atarak duruma tepki gösterdi.

“Konsiad’ı kuran üç kişiden biriyim. 3 dönem yönetim kurulu başkanlığını yaptım. O süreçte 100’ün üzerinde dernek ve vakıflarla gönül birligi yaparak, beraber başarılı çalışmalara imzalar attık. Konya Günleri’ni ilk defa 2013 yılında başlattık.

Bugün Yenikapı’da başlayan Konya Günleri’ne maalesef İstanbul Valisi’nin Konsiad yetkilisine ‘yukarıdan talimat var. Kati surette Davutoğlu’nu ve yanındakileri davet etmiyorsunuz‘ talimatı verildiği, aynı şekilde AK Parti Konya il başkanlığından böyle telkinde bulunduğu haberini aldık.

Gelinen süreçte birçok Konyalı dernek ve vakıf başkanının yoğun telefonunu aldık. AK Parti Konya il başkanlığının talimatıyla şimdiye kadar hiç katılmayan bir kısım Konyalı milletvekilleri belediye başkanlarına katılma talimatı verilmesi haberlerini de alıyoruz.

Konyalılara karşı yapılan bu çirkin baskılar saygısız hareketler sonucunda Konya günlerine davet edilmedik. Şimdiye kadar Konyalıyım demekten çekinen işgüzarların durumdan vazife çıkararak ortalıkta dolaşmaları doğrusu beni fazlasıyla üzdüğünü belirtmek isterim”