Yüksel Taşkın: Bir düzenleme gerektiği çok açık

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Konak Kent Konseyi, Türk Tabipleri Birliği İzmir Tabip Odası ve Mimarlar Odası'nı ziyaret etti. CHP'li Taşkın, 'Bu seçim örgütlü bir kötülük ve örgütlü bir iyiliğin yarıştığı bir seçim olacak' dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yüksel Taşkın, sivil toplum kuruluşları ziyaretleri kapsamında Konak Kent Konseyi, Türk Tabipleri Birliği İzmir Tabip Odası ve Mimarlar Odası'nı ziyaret etti. CHP’li Yüksel Taşkın’a Konak İlçe Örgütü de eşlik etti.

Mimarlar Odası’nı ziyaret eden CHP’li Taşkın, “Türkiye’de artçı depremler devam ederken imar planları hayata geçirildi. Yaşadığımız 6 Şubat depremlerinin ardından çok ciddi planlamalar yapılması gerekiyor. CHP olarak kentsel dönüşüme karşı değil aksine doğru şekillerde bilime dayalı halkın reel durumuna göre planlama yapılması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye’de imar konusunda anayasal bir düzenleme gerektiği çok açık. İktidar da bu konuyu çözme odaklı çalışmıyor” dedi.

"KUTUPLAŞMA SİYASETİ SON BULACAK"

CHP’li Taşkın, “Türkiye’de kutuplaştırma siyaseti son bulacak. Ve kucaklayıcı bir anlayışı hakim kılacağız. Biz kentin dinamiklerinin aktığı, yaşam bulduğu ve işlevsel hale geldiği bir iktidarı kuracağız” dedi. Mimarlar Odası Şube Başkanı İlker Kahraman ise, “Deprem herkese büyük bir ders oldu. Dirençli kentler konusunda çalışmalar yürütüyoruz. İzmir’i ve Türkiye’yi ilgilendiren konularda sizlerle kol kola olmak istiyoruz. Türkiye’de odalara bir bedel ödetilmeye çalışılıyor ama başaramayacaklar” diye konuştu.

İzmir Tabip Odası ziyaretinde konuşan Yüksel Taşkın, ”Bu seçim örgütlü bir kötülük ve örgütlü bir iyiliğin yarıştığı bir seçim olacak. Türk Tabipleri Birliği’ne karşı oluşan alerjik reaksiyonu da biz dindireceğiz” dedi. İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak ise son dönemde 3 binin üzerinde doktorun yurt dışına yerleştiğine dikkat çekti.

izmir chp seçim