Yunanistan'la yeni sayfa: Aramızda çözülemeyecek hiçbir sorun yok

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aylar önce 'Benim için böyle biri yok' dediği Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e zeytin dalı uzattı: 'Aramızda çözülemeyecek hiçbir sorun yok. Yeter ki denizi geçip derede boğulanlardan olmayalım.'

Erdoğan ile Miçotakis Atina’daki görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan şunları dedi:

* Miçotakis’le yılda en az bir kez buluşacağız

* Mevcut sorunlarımızı, yapıcı diyalog, iyi komşuluk, uluslararası hukuk çerçevesinde müşterek çabalarla çözüme kavuşturmak temennimizdir.

* (Miçotakis ile) Ege ve Doğu Akdeniz’deki tutumlarımız hakkında görüş alışverişinde bulunduk, Dışişleri bakanlarımızdan çalışmaları ele almalarını istedik.

* Kıbrıs meselesinin gerçekler temelinde adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme kavuşturulması tüm bölgenin yararına olacaktır.

* (Lavrion Kampı’nın kapatılması) Yunanistan’da teröristlere barınma imkanı sağlayan benzeri kampların oluşmaması için dikkatli olunmasının altını çizdim.

* Aramızda çözülemeyecek hiçbir sorun yok. Yeter ki büyük resme odaklanalım, denizi geçip derede boğulanlardan olmayalım.

*  Ege’yi barış ve işbirliği denizi haline getirelim istiyoruz. Türkiye ve Yunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla dünyaya örnek olalım arzusundayız.

Miçotakis şöyle konuştu:

* (Türkiye-Yunanistan) Sınırdaş olan iki ülke yan yana ve beraber hareket etmek zorundadır. Güzel bir geleceği yaratmak durumundayız.

* Çok iyi bir şekilde, çok sakin bir ortamda ilişkileri devam ettirmek çok önemli. (Türkiye-Yunanistan arasındaki) Sorunlara çözüm bulmak çok önemli.

Yunanistan