Zerdeçalın 7 Faydası

TAKİP ET

Yemeğinize kattığı ekstra lezzet dışında zerdeçalın tedavi edici ve iyileştirici özellikleri vardır.

Zerdeçal, Hint mutfağında yaygın olarak kullanılan antik bir baharattır. Yemeğinize kattığı ekstra lezzet dışında zerdeçalın tedavi edici ve iyileştirici özellikleri vardır. Zerdeçala canlı sarı rengini veren şey içeriğindeki aktif kimyasal olan kurkumin pigmentidir. Kurkuminin aynı zamanda stresi azaltmaya, kolesterolü düşürmeye ve hatta osteoartrit (kireçlenme) ağrılarını yatıştırmaya yardımcı olabileceği söylenir.

STRESİ AZALTIR

Zerdeçal eski zamanlardan beri Doğu kültürlerinde stresi azaltmak ve zihni rahatlatmak için tıpta kullanılır.

ENFLAMASYONU AZALTIR

Kurkumin, vücudun bazı bölgelerindeki enflamasyonu ve eklem ağrılarını azaltmaya yardımcı olabilir. Osteoartrit veya enflamasyona neden olan başka durumların ağrılarını azaltmak için zerdeçalı günlük beslenmenize dahil etmeyi deneyin.

KANSERLE SAVAŞIR

Kurkuminin kanseri tamamiyle tedavi ettiği veya önlediğine dair bilimsel bir kanıt bulunmasa da anti-enflamatuar ve antioksidan özellikleriyle ilgili araştırmalar halen devam ediyor… Bazen enflamasyon kanserin büyümesi ve gelişmesiyle ilişkilendirilir. Bu yüzden enflamasyonu azaltmaya dair her şey kanserle savaşmaya yardımcı olabilir.

ZİHNİ KUVVETLENDİRİR

Yapılan bazı laboratuvar ve hayvan çalışmaları zerdeçalın, Alzheimer'a neden olduğu düşünülen beyindeki amiloid plak birikimini önlemeye yardımcı olabileceğini göstermiştir. Bu sonuçların insanlar üzerinde de işe yarayıp yaramadığını görmek için daha ileri çalışmaların yapılması gerekir.

KALP-DAMAR SAĞLIĞINI DESTEKLER

Zerdeçal kandaki zararlı kolesterolün seviyesini düşürmeye yardımcı olarak kalp-damar hastalığı riskinizi düşürmeye yardımcı olabilir. Kötü kolesterol seviyesini düşürmekle birlikte aynı zamanda zerdeçal kan damarlarına hasar verebilecek ve kolesterol birikimine yol açabilecek enflamasyonu azaltmada rol oynayabilir. Zerdeçal damarlarınızdaki enflamasyonu azaltarak kalp sağlığınıza destek sağlar.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ DESTEKLER

Yapılan laboratuvar ve hayvan çalışmalarında kurkuminin bağışıklık hücrelerinin fonksiyonlarını ve birbirlerine nasıl sinyaller gönderdiğini birçok yönden değiştirebildiği gösterildi. Araştırmacılar bu durumun, zerdeçalın bağışıklık sistemine faydası olduğunun bir göstergesi olabileceğine inanıyor. Ancak geçerli olup olmadığı halen belirsiz.

SİNDİRİM SİSTEMİNİZE DESTEK OLUR

Yapılan bazı çalışmalar zerdeçalın midedeki asit reflü semptomlarına iyi gelebileceğini gösteriyor.