Zerrin Kara: "Kepçe Kulak Uygulaması Sıklıkla Tercih Edilen Uygulamalardan Bir Tanesi!"

TAKİP ET

Kepçe kulak uygulamasına yönelimin son zamanlarda artış gösterdiğini belirten Zerrin Kara Estetik ve Likya Estetik ve Saç Ekim Kurucusu Zerrin Kara, kepçe kulakların oluşmasında pek çok etkenin ön plana çıktığını belirtti.

Kepçe kulak uygulamasına yönelimin son zamanlarda artış gösterdiğini belirten Zerrin Kara Estetik ve Likya Estetik ve Saç Ekim Kurucusu Zerrin Kara, kepçe kulakların oluşmasında pek çok etkenin ön plana çıktığını belirtti. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kara, “Kulağın kepçe şeklindeki çıkıntılı bölgesinde yer alan ve Y şeklini andıran kıkırdak kıvrımının yeterli derecede gelişmemesi, kulakların kepçe şeklini almasına neden oluyor. Özellikle birçok kadın, kulakların kepçe şeklindeki görünümünden hoşnut kalmadığı için kepçe kulak uygulamasına başvuruyor.” ifadelerinde bulundu.

Kepçe kulak oluşumuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Zerrin Kara, konuyla ilgili açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Kıkırdak dokunun yeteri kadar gelişmemesi, kafatasıyla arasında oluşması gereken açının genişlemesine neden olur. Bu durumda kulak çıkıntısı da ön tarafa doğru eğilmeye başlar. Bu durum, kulakların daha da geniş bir açıya ulaşmasına ve açık görünmesine sebebiyet verir.”

Kepçe Kulakların Oluşmasındaki En Büyük Etken Kulak Kıkırdak Yapısı

Kepçe kulakların oluşmasında pek çok etkenin bulunduğunu belirten Zerrin Kara, “Kepçe kulakların oluşmasındaki en büyük etkenin, kulak kıkırdak yapısı olduğunu söylemek mümkün. Antiheliks olarak adlandırılan kulak çıkıntı kıvrımının yetersizliği, kepçe kulak oluşumunun nedenleri arasında yer alıyor. Bazı durumlarda antiheliks kıvrımın çok iyi geliştiğini fakat konka olarak adlandırılan kulağın açık kısmının fazla gelişmemiş olduğunu gözlemliyoruz. Bu durumda kepçe kulak sorunu ortaya çıkabilmektedir.” ifadelerinde bulundu.

Zerrin Kara

Kepçe Kulak Uygulamasının Çeşitli Amaçları Bulunuyor

Kepçe kulak uygulamasının temel hedefleri hakkında açıklamada bulunan Zerrin Kara, açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Kepçe kulak hem çocukların hem de yetişkinlerin psikolojik anlamda kendilerini kötü hissetmelerine neden olan durumlardan bir tanesi. Bu noktada, kepçe kulak uygulamasının bir tedavi yöntemi olarak dikkat çektiğini söylemek mümkün. Bu tür uygulamalarda temel hedef, kulağın üst kısmının öne doğru çıkmış olan ve sarkmakta olan bölümünün ortadan kaldırılmasıdır. Bunun yanı sıra kepçe kulak uygulamasındaki amaçlardan bir diğeri de heliks bölümünün düz olması ve düzgün sınırlara sahip olmasını mümkün kılmak. Bu ve bunun gibi nedenlerden ötürü kepçe kulak uygulamasının yapıldığını ifade etmek olanaklı.”