Akcan, "Buca halkı hastanesini istiyor"

Buca Emek ve Demokrasi Platformu, Seyfi Demirsoy Hastanesi’nin kapatılmasının ardından sağlık emekçileri ve Buca halkının mağdur olduğunu, acilen yeni hastane yapılması gerektiğini duyurdu. Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası (SES) İzmir Şube Yöneticisi Hava Akcan, bakanlığın hastane sözünü hatırlattı. 
Kıymet OCAK-GERÇEK HABERCİ- İzmir’de 30 Ekim’de yaşanan deprem sonrası ağır hasar alan Seyfi Demirsoy Hastanesi, bazı bölümler hariç kullanıma kapatıldı, hastalar ve hekimler başka hastanelere nakil edildi. Yeni binanın belirsizliği Buca halkını uzak veya özel hastanelere gitmek zorunda bıraktı. Bu konu hakkında Buca Emek ve Demokrasi Platformu Şirinyer Migros önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, “Sağlık emekçilerinin sorunlarının üzerine yenilerini ekleyerek yıpranmalarını artmış, motivasyonlarını düşürmüştür” ifadeleri kullanıldı.
“Yeni mağduriyetler eklendi”
Sağlık emekçilerin pandemi ile birlikte başka hastanelere atanması sonrasında motivasyonlarının düştüğünün altını çizen Akcan, “İzmir 30 Ekim 2020’de yaşanan depremde ağır hasar alan Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi hizmete kapatılmıştır. Poliklinikler ve prefabrik binada bulunan acil servis düşük kapasitede hizmet vermeye devam etmektedir. Sağlık emekçilerinin pandemide artan iş yüklerinin üzerine hastanenin kapatılmasıyla başka hastanelere görevlendirmeler yapılarak yeni mağduriyetler eklenmiştir. Bu durum sağlık emekçilerini çok yıprattı” diye konuştu
“Bucalılar özel hastaneye mecbur bırakıldı”
Akcan, Buca halkının özel hastanelere mecbur bırakıldığının altını çizerek, “Başta İzmir’in en kalabalık ilçesi Buca halkı olmak üzere çevre ilçelerde yaşayan halk da pandemi koşulları göz önünde bulundurulduğunda sağlık hizmetine ulaşmada zorluklar yaşamış, vatandaşlar özel hastanelere mecbur bırakılmıştır" dedi.
“Yetkililer sözünde dursun”
Yıkım kararı alınan ve Fahrettin Koca tarafından yerine yenisinin yapılacağına dair söz verilen Seyfi Demirsoy hastanesi için hâlâ bir karara varılmadığını söyleyen Akcan şu ifadeleri kullandı:
"Bakanlık yetkililerince ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından depremden hemen sonra hastaneye yapılan ziyaret sonrasında, Buca halkını hastanesiz bırakmayacakları ve 15 Ocak 2021 tarihinde 250 veya 300 yataklı Sahra Hastanesi’nin hizmete açılacağı sözü verilmiştir. Aradan geçen bunca zamana rağmen hastanenin ihalesi dahi yapılmamış, süreçle ilgili kamuoyuna da herhangi bir bilgi verilmemiştir. Hastane binasının yıkılıp yeni hastane binasının ne zaman yapılacağı belirsizdir.”

Akcan, Akcan, Akcan,


İLGİLİ HABERLER