CHP'li Bayır'dan damga vuracak TOKİ açıklaması: "AKP TOKİ ile ilçede iktidar olmaya çalışıyor"

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “AKP az farkla kaybettiği bölgelere TOKİ yaparak ilçede iktidar olmaya çalışıyor” dedi.
Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, GERÇEK HABERCİ’ye önemli açıklamalarda bulundu. CHP’li Bayır, AKP az farkla kaybettiği bölgelere TOKİ yaparak ilçede iktidar olmaya çalışıyor” diye konuştu. Bayır, EYT ve gündeme damgasını vuran yarım gevrek satışı ile ilgili de görüşlerini aktardı.  
“AKP Karabağlar’ı almak için TOKİ yapıyor”
2+1 konutlar 894 lira, 3+1'ler ise bin 22 liradan başlayan taksitlerle satılacağına dikkat çeken Bayır, asgari ücretle çalışan vatandaşın bunu ödemesinin zor olduğunu dile getirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın asıl TOKİ’lerdeki asıl amacının dar gelirlileri ev sahibi yapmak olmadığının altını çizerek, “Oy alamadığı bölgelere blok halde insanları yerleştirmeye çalışıyor. Bunu Aliağa’da yaptılar ve istedikleri sonuçları da aldılar. AK Parti orada TOKİ konutları sayesinde iktidarı ele geçirdi. Özellikle böyle sınırda oldukları ve az oyla kaybettikleri yerlere yapıyorlar ki TOKİ ile gelen vatandaş oy dengesini alt üst etsin. Şu anda da çok sayıda TOKİ yapılıyor çünkü Karabağlar’ı almak istiyorlar” ifadelerini kullandı.
“İktidarın vatandaşa biçtiği değer yarım gevrek”
Bayır, yarım gevreğin satılması çok şaşırılacak bir şey olmadığını vurgulayarak, “Pratik ticari zekâsı olan gevrekçilerimiz baktılar ki çok pahalandı, millet alamayacak bari ortadan kesip yarı fiyatına satalım dediler. Şu anda cebinizde 2 TL de olsa 1,5 TL de olsa bir gevrek alamıyorsun. Şu anda hiç olmazsa 1,25 TL’ye en azından yarım gevrek alır karnı doymasa da idare eder anlayışı var. Mevcut iktidarın ne yazık ki vatandaşımıza biçtiği değer bu” açıklamasını yaptı.
“EYT’liler AKP ve MHP’yi siyasetten emekli edecekler”
EYT’liler de uzun yıllardır mücadele içerisinde olduğunu hatırlatan Bayır, “Mecliste 6 yıldır ne zaman bu konuyu gündeme getirmek istesek gündeme bile aldıramıyoruz. İktidarın EYT’lilere emekli olma şansını vereceğine inanmıyorum, bunu yıllardır da görmedik. O yüzden diyorum ki onlar çok insafsız, vicdansızlar; ama bu yaşa takılan insanlar çok vicdanlı ve ilk sandıkta AKP ve MHP’yi siyasetten emekli edecekler” diye konuştu.

 
İLGİLİ HABERLER