Kâtip Çelebi Üniversitesi iddialara yanıt verdi: “Bizden izin almadılar”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz yemek aracının Kâtip Çelebi Üniversitesi kampüsüne alınmadığına ilişkin iddialara yönetimden cevap geldi.
GERÇEK HABERCİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, pahalılık nedeniyle yemek ihtiyacını karşılamakta zorlanan öğrenciler için Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İ.Y.T.E Kampüsü, Kâtip Çelebi Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi ve Bakırçay Üniversitesi’nde ücretsiz yemek dağıtımına başlamıştı.
Dün İzmir Milletvekili Atilla Sertel tarafından sosyal medya üzerinden gündeme gelen ‘Büyükşehir’in ücretsiz yemek aracının Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin kampüse alınmadığı’ iddiasına birçok kişiden tepki gelmişti. Söz konusu o iddialara Kâtip Çelebi Üniversitesi yönetiminden yanıt geldi. Yönetim tarafından izin alınmadığı için kampüse alınmadığı ifade edildi.
Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:
“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ücretsiz yemek dağıtacağı haberi tarafımızca Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 09 Ekim 2022 tarihinde saat: 17.48’de yaptığı paylaşım ile sosyal medya üzerinden öğrenilmiştir. Dağıtıma ilişkin olarak herhangi bir resmi izin talebi ya da bilgi üniversitemize ulaşmamıştır. 10 Ekim Pazartesi günü merkez kampüsümüze gönderilen araçlar da giriş izinleri olmadığı için kampüs içerisine alınmamıştır. Kamu görevini yerine getiren iki kurum arasında devletin ilkeleri kapsamında işlemesi gereken izin sürecine ilişkin işleyiş belediye yetkililerine sözel olarak aktarılmış; talep için resmi yazı gönderilmesi gerektiği kendilerine iletilmiştir. Adı geçen tarihte tarafımıza resmi bir talep ulaşmamıştır. Sözlü görüşmelerimizde üniversitemizde ikinci öğretim bulunmadığı ve eğitim öğretimin saat:17.00’de sona erdiği, o saatten sonra dağıtıma ihtiyaç olmadığı, öğrencilerin yoğun olarak ikamet ettiği Balatçık Mahallesi girişindeki Balatçık Kapı’da dağıtım yapılması halinde daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşılabileceği bilgisi yetkililere aktarılmıştır.   
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, tüm öğrencilerine 6 TL bedelle her gün dört çeşit yemek vermekte; ihtiyaç sahibi öğrenciler için ayrıca ücretsiz yeme imkânı sağlamaktadır. Üniversitemizdeki tüm süreçler, ilgili mevzuat kapsamında, devletimizin ilke ve geleneklerine uygun olarak yürütülmektedir. Ülkemiz ve bölgemiz için çalışan kurum ve kuruluşlar ile yakın iş birliğini önemseyen üniversitemizin siyasi bir kampanyaya alet edilmeye çalışılması maksatlı ve üzüntü vericidir.”

 
İLGİLİ HABERLER