Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER-Türk Sağlık-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Barış Koçak, 1-6 Şubat Mobbing Haftası’na ilişkin GERÇEK HABERCİ’ye konuştu. Koçak, mobbingin psikolojik olarak çok ağır sonuçları olsa da ispatlayabilmenin çok zor olduğunun altını çizdi.
“Sistematik olarak belgelendirilmesi gerekiyor”
Mobbingin kısaca tanımını yapan Koçak, “Bir grup insanın, bir kimseye veya başka bir gruba psikolojik baskı yapması olarak tanımlanmaktadır. Mobbingin zararı çok ağır; ama ispatlayabilmek çok zor. 3-6 ay arasında size yapılan davranışları sistematik bir şekilde belgelendirmeniz gerekiyor” dedi.
“İspat suiistimale yer vermeden gevşetilmeli”
Koçak, yanlış uygulamalar, ücret politikaları insanları tükenmişlik sendromu içerisine soktuğunu vurgulayarak, “Bir de amirlerin ya da iş arkadaşlarının baskısı eklenince olay içerisinden çıkılmaz bir duruma geliyor. Çözümü için mobbingin ispat konusunda biraz daha suiistimale yer vermeden esnetilmesi gerekiyor” diye konuştu.
Koçak, 1-6 Şubat Mobbing Haftası’na dikkat çekti: “Zararı çok, ispatlayabilmek zor”
Türk Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Barış Koçak, 1-6 Şubat Mobbing Haftası’na ilişkin konuştu.
İLGİLİ HABERLER