Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER-Kurlardaki artış nedeniyle zincir marketlerdeki fiyatlar artmış ve vatandaş marketleri tercih etmemeye başlamıştı. Zincir marketler ise müşteri çekmek için belli bir alışveriş üzerine verilen indirimli ürünleri arttırarak reklam yapmaya başlamıştı. Vatandaşlar, ucuza ürün almak için zincir marketlere gittiklerinde aldıkları cevap karşısına şoka uğruyor. GERÇEK HABERCİ’ye ulaşan vatandaşlar durumdan şikâyetçi ve yetkililerin çözüm bulmasını istiyor.
GERÇEK HABERCİ’ye konuşan vatandaşlar, sabah saatlerinde markete gittiğinde öncesinde reklamları yapılan kampanyalı ürünlerin olmadığını, mağaza yetkililerine sorduğunda ise ‘Bir günün öncesi indirimi’ ya da ‘Kalmadı, diğer marketlere bakın’ cevabını aldığını belirtti. Özellikle temel ürünlerde bu sıkıntının olduğunu belirten vatandaşlar, sürekli olarak bu durumların yaşandığını, insanların indirim bahanesi ile kandırıldığını savundu.
Raftaki ve kasadaki fiyatlar tutmuyor
Vatandaşlar, ellerinde olmayan bir ürünün reklamı yapılmaması ve insanların geçim sıkıntısı yaşadığı dönemlerde kandırılmaması gerektiğinin altını çizerek marketlerde yaşanan sorunların bundan ibaret olmadığını söyledi.
Bir diğer sorunun ise alışveriş yaptıklarında raftaki ve kasadaki fiyatların tutmadığını belirten bir vatandaş, “Bir gün, bir markete indirimli bir ürün almaya gittim. Etiket fiyatı 15 TL’ydi kasada 22 TL geçmişler. Etiket değiştiremedikleri için bu sıkıntının olduğunu söylediler” dedi.
Zincir marketlerde promosyon oyunu
Arka arkaya gelen zamlardan sonra marketler müşteri çekmek için belli bir alışveriş üzerinde satılan promosyon ürün uygulamasını arttırmıştı. Vatandaşlar ise ucuza ürün almak için marketlere gittiklerinde promosyon konusunda şoka uğruyor.
İLGİLİ HABERLER