AK Partili başkandan görev isteyen kadına: Beni ikna et, evde yalnız mısın?

Sosyal medyada dolaşıma giren ve Kilis AK Parti İl Başkanı Zihni Serhan Diyarbakırlı’ya ait olduğu öne sürülen ses kaydındaki ifadeler tepki çekti.

Kilis’te sosyal medya platformları ve WhatsApp gruplarında hızla yayılan bir ses kaydı siyasi gündeme oturdu. Kaydın, AK Parti Kilis İl Başkanı Zihni Serhan Diyarbakırlı’ya ait olduğu iddia ediliyor. Söz konusu kayıtta, görev yeri değiştirilen genç bir kadın ile erkek sesi arasındaki görüşme yer alıyor.

Görüşmede, kadın çalışan eski görevine yeniden atanma talebini dile getiriyor. Erkek sesin ise bu talebi kabul etmesi karşılığında kadından ikna edici gerekçeler sunduğu ve yüz yüze görüşme şartı koştuğu duyuluyor. Konuşmanın ilerleyen bölümlerinde gizlilik vurgusu dikkat çekiyor.

Kaydın dikkat çeken detaylarından biri, erkek sesin konuşmanın mahremiyetini korumak adına sorduğu sorular oldu. Ses kaydında erkeğin genç kadına evde yalnız olup olmadığını sorduğu, ailesinin durumdan haberdar olmasından endişe duyduğu ve “Bu saatte kiminle konuşuyorsun derler” şeklinde ifade kullandığı aktarıldı.

İLGİLİ HABERLER