Bahçeli, Rahmi Koç hakkındaki soruşturmayı 'yanlış' olarak niteledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iş insanı Rahmi Koç hakkında resen başlatılan soruşturmayı doğru bulmadıklarını yazılı bir açıklamayla belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iş insanı Rahmi Koç hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen başlatılan soruşturmaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli, Koç'un hedef alınmasını doğru bulmadıklarını ifade ederek soruşturmanın yanlış olduğunu kaydetti.

Açıklamada, Koç Topluluğu'nun 100 yıldır Türkiye'nin kalkınma hamlesinde sorumluluklar üstlendiği belirtildi. Topluluğun istihdama yönelik yatırımlarının yanı sıra milli hedefleri sahiplenerek Cumhuriyet'in ilerlemesi için çalıştığı ifade edildi. Bahçeli, bu çerçevede Koç Topluluğu'nun ülke ekonomisine ve gelişimine önemli katkılar sunduğunu vurguladı.

"Soruşturma başlatılması yanlıştır"

Bahçeli, Koç Topluluğu'nun 100. kuruluş yıl dönümünü kutladığı bir dönemde, gruba ait İzmir'deki bir hastanenin açılışında Rahmi Koç'un yaptığı bir latife nedeniyle soruşturma açıldığına dikkat çekti. Açıklamada, "Tam da 100. kuruluş yıl dönümünü başarılı ve görkemli bir şekilde kutladığı dönemde, yine aynı topluluğa ait olan İzmir'deki bir hastane açılışında Sayın Rahmi Koç'un samimi bir sohbet ortamında yaptığı bir latife üzerinden kendisine yönelik soruşturma başlatılması yanlıştır" ifadeleri kullanıldı.

"Hedef alınmasını doğru bulmuyoruz"

Rahmi Koç'un 95 yıllık yaşamı boyunca Türkiye'ye hizmet etme anlayışıyla hareket ettiğinin belirtildiği açıklamada, kabul edilemez ifadelerle hedef alınmasının tasvip edilmediği bildirildi. Açıklamada ayrıca, Koç'un aldığı aile terbiyesi ve duruşuyla ülkeye hizmet etme arzusu taşıyan değerli bir iş insanı olduğu kaydedildi.

İLGİLİ HABERLER