Balçova Belediye başkanı Onur Yiğit, hakkında devam eden soruşturmaya ilişkin kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı. Yiğit, açıklamasında sürecin Malatya'daki 2024 yerel seçim kampanyası sırasında ailesi tarafından sandık görevlilerine sağlanan kumanya desteğinden kaynaklandığını belirtti. Bu iddiaların belediyenin faaliyetleri veya kaynaklarıyla hiçbir bağlantısı olmadığını vurguladı.
Dekontlar yargıya sunuldu
Başkan Yiğit, "Öncelikle ifade etmek isterim ki, soruşturmaya konu edilen hususun Balçova Belediyesi’nin faaliyetleriyle, belediyecilik hizmetleriyle veya belediye kaynaklarının kullanımıyla ve hatta tarafımla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır" dedi. Yiğit, sürecin "2024 Yerel Seçimlerinden 2 gün öncesinde Malatya’da yürütülen seçim kampanyası kapsamında, belediye başkanı seçilmeden önce ailem tarafından sağlanan sandık görevlilerine kumanya desteğine ilişkin iddialardan ibarettir" ifadeleriyle özetledi. Bu hususun "zaten yargıya sunulmuş olan dekontlarla da sabit" olduğunu kaydetti.
"Yargı sürecinin tüm yönleriyle gerçeği ortaya çıkaracağına inanıyorum" diyen Yiğit, "adalete, hukukun üstünlüğüne ve görevli yargı mercilerine olan güvenimi koruyorum" şeklinde konuştu. Hukuki süreç içerisinde gerekli tüm açıklamaları yapacağını ve üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini söyledi.
Yiğit, "Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana tek önceliğimiz Balçova’ya en iyi hizmeti sunmak olmuştur" dedi. "Kısa süre içerisinde hayata geçirdiğimiz çalışmalar ve hemşehrilerimizin desteği, doğru yolda olduğumuzun en önemli göstergesidir" ifadelerini kullandı.
"Balçova benim doğup büyüdüğüm, büyük bir sevgiyle bağlı olduğum kenttir" diyen başkan, "Bu kente hizmet etmek benim için büyük bir onur ve sorumluluktur" açıklamasını yaptı. "Hukuki sürecin en kısa sürede adaletle sonuçlanacağına ve görevime kaldığım yerden devam edeceğime olan inancım tamdır" şeklinde ekledi.
Yiğit, "Bu süreçte desteklerini esirgemeyen tüm Balçovalılara, çalışma arkadaşlarıma ve yanımda olan herkese gönülden teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.