GÜLPERİ TİBİN/ GERÇEK HABERCİ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, katıldığı programın ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nde hayatını kaybeden çalışana yönelik açıklamalarını değerlendiren Tugay, olayla ilgili henüz aydınlanmayan konular olduğunu ifade etti. Tugay, “Şimdi ben dün Meclis'te bir şey söylemeye çalıştım, şunu söyledim; yani bu olayla ilgili henüz aydınlanmamış konular var. Bir de acılı bir aile var ve acılı ailenin hani böyle duygularını istismar edecek şeylerden kaçınmak lazım demiştim” diye konuştu.
NE ZAMAN BUNU KABUL EDER HALE GELDİK?
Tugay, konuşmasının devamında şunları kaydetti:
“Bunu söylememin hemen ertesinde, yani Sayın Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'nın ailenin evine kameralarla gidip o insanların o zayıf ve üzüntülü hallerinden faydalanıp, onları böyle kesip bölüp parçalayıp kendi reklamını yapmayı amaçlayan böyle dramatik bir video hazırlaması bana kendi yarattıkları o seviyesiz siyaseti daha da aşağıya düşüren bir örneği olarak göründü.
Yani bunu yaptıklarına inanamıyorum. İnsanların acılarının üzerine, onların duygularını, daha doğrusu onların durumlarını istismar ederek, onların içinde bulundukları durumun hassasiyetlerini böyle kendi reklamına falan çevirerek siyaset yapmak ne zaman normal oldu? Ne zaman bunu biz kabul eder hale geldik?”
BUGÜN NE YAZIK Kİ ŞUNU ÖĞRENDİM…
Ayrıca Tugay, konuyla ilgili olarak öğrendiği bir bilgiyi de aktardı. Tugay, şunları söyledi:
“Bu olayla ilgili benim yaptığım hiçbir açıklama yanlış değil. Fakat bugün ne yazık ki şunu öğrendim; bizim İZSU'daki arkadaşlarımız o çağrılan vincin ödemesini kendilerinin yapacaklarını söylemesine rağmen, bu firmayla bir tanışıklığı olan Çiğli MHP İlçe Başkan Yardımcısı Numan Östürt'tü galiba yanlış hatırlamıyorsam, o kişi "Hayır ben ödeyeceğim" diyor ve İZSU'ya ödettirmiyor.
Bunu bugün öğrenmiş olduk. Ama bu bir siyasi komplodur yani. Bu bir kurgudur, bu bir... şey çalışması yani, karalama çalışması. Zaten hani para ödenmeyecek bir para değil. İZSU'daki arkadaşlarımız özellikle bizim ödeyeceğimizi söyledikleri halde kendi adına fatura kestirip, ondan sonra da "Bak siz ödemediniz, biz ödedik" diyen kişi Çiğli MHP İlçe Başkan Yardımcısıdır. Örgütlenmeden sorumluymuş bir de. Yani ben daha ne diyeyim? İzmir halkını ve bizleri, hepimizi Allah bunlardan korusun ya, hepsinden.
Bu kurguyla, komployla amaçlanan bizi zor duruma düşürmek, zor duruma düşürmek. Başka bir şey değil. Yani dün biraz anlatmaya çalıştım. Normal şartlarda Kemalpaşa'daki arıtma tesisinin böyle yağmur sularıyla falan gelip oraya taşınan çöpler var ya, o çöpleri arkadaşlarımız araçlarla alıyorlar, Çiğli Arıtma'nın orada bir alanda transfer ediyorlar. Orada bir yere koyuyorlar, belli bir birikime gelince oradan da çöp bertaraf tesisine, genellikle Bergama'ya gönderiyorlarmış.
Fakat bu taşıyan arkadaşımız çöpü dökmesi gereken yerine dökmek yerine, daha ileride konuyla alakasız başka bir yere götürüyor arabayı. Bunu neden yaptığını bilmiyoruz. Yani bunun anlaşılması lazım, açığa çıkması lazım. Hiç kimseyi suçlamıyoruz da ama normal olmayan bir durum var.”
KENDİ SİYASİ ŞOVU İÇİN BUNU İSTİSMAR ETMEYE ÇALIŞAN İNSANLARI…
Tugay, açıklamasını şöyle noktaladı:
“Yani bu normal olmayan durum varken ve acılı bir aile varken kalkıp bunu böyle kendi siyasi şovu için istismar etmeye çalışan insanları kınamaktan öte söyleyebileceğim bir şey yok. Yani bu hakikaten ahlaksızlığın dibidir yani, bu kadar olmaz. Bunların söyledikleri her sözü artık yalan farz edebilirsiniz. İnanın yani sürekli o kadar yalan söylüyorlar ki ben bu kadar yalan sahibi insanlar görmedim. Tekrar söylüyorum Allah bunlardan hepimizi korusun, bu kadar kötü insanlar.”
Başkan Tugay’dan AK Partili Çankırı’ya yanıt: “Allah bunlardan hepimizi korusun”
AK Parti İzmir Milletvekili Çankırı’nın açıklamalarına yanıt veren İzBB Başkanı Tugay, “İnanın yani sürekli o kadar yalan söylüyorlar ki ben bu kadar yalan sahibi insanlar görmedim. Tekrar söylüyorum Allah bunlardan hepimizi korusun, bu kadar kötü insanlar” dedi.
İLGİLİ HABERLER