Burcu Köksal AK Parti'ye geçiyor: İçim çok rahat

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, CHP'den ayrılıp AK Parti saflarına katılacağını ve Özgür Özel tarafından tehdit edildiğini öne sürdü.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, CHP'den ayrılıp AK Parti saflarına katılacağını ve Özgür Özel tarafından tehdit edildiğini öne sürdü.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, CHP'de siyaset yapma imkanının kalmadığını belirterek AK Parti'ye katılma kararı aldığını duyurdu. Köksal, bu kararı alırken vicdanen rahat olduğunu ve kendisiyle birlikte Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu'nun da partiden ayrılacağını ifade etti.

CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Köksal, tv100 ekranlarında yaptığı açıklamada Genel Başkan Özgür Özel ile ilgili ağır iddialar paylaştı. Kurultay sürecinden bu yana kendisine yönelik tavrın değiştiğini savunan Köksal, partisinden yeterli desteği görmediğini vurguladı.

"Özgür Özel beni tehdit etti"

Köksal, CHP lideri ile yaşadığı gerilimi şu sözlerle anlattı: "Kim tehdit etmiş beni önce bunu söylesinler. Ben tehdit edildim evet ama beni Özgür Özel tehdit etti. 5-6 ay önce AK Parti’ye geçme tartışmaları başlayınca bana Özgür Özel ‘5-6 ay sonra iktidara geleceğim ve seni affetmeyeceğim’ yazdı. ‘Seni affetmem için bana yalvaracaksın’ dedi."

"Erdoğan ile 45 dakika görüştüm"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiğini belirten Köksal, "Cumhurbaşkanımız birlikte siyaset yapacağımızı söyledi. Ben de kendisine ‘Hep sizin karşınızda oldum CHP’deyken ama artık o CHP kalmadı. Bu CHP bizim CHP’miz değil’ dedim." ifadelerini kullandı.

"Ekrem İmamoğlu ile ters düştük"

Seçim döneminde yalnız bırakıldığını iddia eden Köksal, "31 Mart seçimlerinde 1 kez mazot desteği geldi sadece. Ekrem İmamoğlu ile ters düşünce bir daha mazot kartı yollamadılar ve sistematik olarak trollerin saldırısına uğradım. Bu CHP bizim CHP’miz değil. Ben artık hırsızlığı, yolsuzluğu savunamam. Eskiden olsa suç işleyen partiden atılırdı, şimdi her şey meşrulaştırılıyor" dedi.

Adaylık sürecine dair çarpıcı bir iddiada bulunan Köksal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Beni belediye başkan adayı yapmalarının sebebi benden kurtulmak istemeleriydi. Grup başkanvekiliydim o dönem. Beni başkanvekilliği koltuğundan ayırmak istiyorlardı. Nasılsa kazanamaz diyerek bu yola girdiler."

"Kocamı niye boşayacakmışım?"

Eşi hakkındaki tartışmalara da değinen Köksal, "Benim kocam hayvancılık yaparak geçimini sağlayan bir insan. Hırsızlık, yolsuzluk yapmadı. Otel odalarında kadınlarla basılmadı, benim kocam beni hiç aldatmadı. Hakkında hiçbir soruşturma yok, ben kocamı niye boşayacakmışım?" diye konuştu.

Dinar Belediye Başkanı da ayrılıyor

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesi Belediye Başkanı Veysel Topçu'nun da kendisiyle birlikte hareket edeceğini belirten Köksal, "Yarın Afyonkarahisar'a bağlı Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu da CHP'den istifa ederek AK Parti'ye katılacak. Benimle beraber hareket eden bir arkadaş. 7 belediye meclis üyesi de istifa ediyor. Belediyede Meclis'in çoğunluğu da AK Parti'ye geçecek son tabloda" bilgisini verdi.

CHP'den Köksal'a protestolu tepki

CHP kanadı ise yaşanan gelişmelere tepki göstererek belediye binası önünde eylem yaptı. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Köksal'ın her türlü desteği aldığını savunarak, "Burcu Köksal bundan sonra halkın arasında nasıl dolaşacak? Burcu Köksal hiç rahatsız değildi. Genel Merkezde, Ankara’da, Afyon’da, örgütünden son derecen destek bulan, her dediği yapılan bir belediye başkanıydı" dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, CHP Genel Merkezi tarafından kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edildi.

İLGİLİ HABERLER