CHP'den bir heyet, üç bayramlık aranın ardından AK Parti Genel Merkezi'ne bayramlaşma ziyaretinde bulundu. Ziyaret, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesinin 21 Mayıs tarihli kararı sonrası CHP Genel Başkanlığı görevine getirilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun, askıya alınan parti ziyaretlerini yeniden başlatma kararı kapsamında gerçekleşti.
Kılıçdaroğlu'nun görevlendirdiği heyet, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman tarafından kabul edildi.
Kasap'tan Afrika politikasına övgü
Heyete başkanlık eden CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, görüşmede Türkiye'nin Somali ve diğer Afrika ülkeleriyle ilişkilerini olumlu bulduğunu belirtti. Bir dönem Somali'de doktor olarak görev yaptığını aktaran Kasap, Türkiye'nin bu ülkelerdeki saygınlığının artırılması için faaliyetlerin sürmesi gerektiğini kaydetti.
Kasap, konuya ilişkin değerlendirmesinde "Türkiye sadece Türkiye'den ibaret değildir" ifadesini kullandı.
"Bizim içerdeki bu yakınlaşmamız"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Kasap'ın sözlerine "Bravo" diyerek karşılık verdi. Ziyaretin önemine değinen Yayman, iki parti arasındaki diyaloğun kamuoyunda olumlu karşılandığını belirtti.
Yayman, "Bizim içerdeki bu yakınlaşmamız, milletimize moral veriyor. Dolayısıyla bu dışarıdan da bakıldığında komşu coğrafyalarda, Bağdat'tan, Şam'dan, Tahran'dan, Afrika'dan bakıldığında sevinçle karşılanıyor" şeklinde konuştu.