Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruyla 7 ilçe başkanlığı ve yönetiminin görevden alındığını açıkladı. Kararda gerekçe olarak parti tüzüğü, örgüt disiplini ve siyasi ahlaka aykırı hareket edilmesi gösterildi. Tekin ayrıca ilçe başkanlarının tedbirli olarak disiplin sürecine sevk edildiğini bildirdi.
"En küçük bir tavize dahi yer yoktur"
Gürsel Tekin, CHP'nin tüzüğü ve siyasi ahlakı üzerine inşa edilmiş köklü bir Cumhuriyet kurumu olduğunu belirtti. Hiçbir görev ya da makamın parti kurallarının üzerinde olmadığını vurgulayan Tekin, ilçe başkanlarının başka bir siyasi oluşumun hazırlıkları içinde yer almasının kabul edilemeyeceğini ifade etti.
CHP'yi temsil eden herkesin bu ilkelere bağlı kalmak zorunda olduğunu kaydeden Tekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Cumhuriyet Halk Partisi hiç kimsenin kişisel siyasi hesabının aracı değildir. Partimizin kurumsal kimliği, disiplini ve gelenekleri her türlü kişisel tasarrufun üzerindedir. Bu konuda en küçük bir tavize dahi yer yoktur."
Görevden alınan ilçeler ve disiplin süreci
Açıklanan karar doğrultusunda İstanbul'da görevden alınan CHP ilçe başkanlıkları Başakşehir, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Kadıköy, Pendik, Silivri ve Esenyurt olarak sıralandı. Bu ilçelerin başkanları ve yönetimleri görevden alınırken, ilçe başkanları tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildi.