CHP İzmir İl Başkanı Güç’ten Buca Belediyesi operasyonuna tepki: 'Bu sürecin en çok kaybedeni AKP olacak'

İzmir'de Buca Belediyesine yönelik düzenlenen ve mevcut ile eski başkanların gözaltına alındığı operasyona tepki gösteren CHP, sürecin siyasi bir kuşatma olduğunu açıkladı.

Buca Belediyesine sıçrayan ve İzmir siyasetini sarsan adli sürecin yankıları, emniyet binası önündeki sert açıklamalarla yeni bir boyut kazandı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Yeşilyurt Hizmet Binası önünde toplanan partililer adına konuşan CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, mevcut Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ve eski başkan Erhan Kılıç'ın da aralarında bulunduğu isimlerin gözaltına alınmasını yargısal bir hamle değil, doğrudan bürokratik bir baskı aracı olarak nitelendirdi.

Gözaltı dalgasının hemen ardından emniyete geçen heyette yer alan Başkan Vekili avukat Murat Aydın, içeride tutulan Belediye Başkanı Görkem Duman ile ilk kısa teması sağladı. Kapsamlı hukuki görüşmelerin diğer avukatların sırasının gelmesiyle yapılacağı öğrenilirken, soruşturma dosyasına anında gizlilik kararı getirilmesi dikkat çekti.

"Bu memlekette ne hukuktan ne de adaletten bahsedebiliriz"

Yürütülen hukuki sürecin çifte standart içerdiğini savunan Güç, AK Parti iktidarının kendi geçmiş ve mevcut belediye yönetimlerine yönelik hiçbir denetim adımı atmamasını eleştirdi. Güç, "Bu ülkede eğer adına kitaplar yazılmış, onun adına bir sürü iddialar olan Melih Gökçek yargılanmıyorsa, Menemen'de 5 katlı binalara 10 katlı bina ruhsatı veren, lise mezunu bir kişiye tek imzayla ruhsat veren Aydın Pehlivan yargılanmıyorsa, bu memlekette ne hukuktan ne de adaletten bahsedebiliriz" ifadelerini kullandı.

Benzer bir senaryonun daha önce Güzelbahçe dosyasında da yaşandığını hatırlatan il başkanı, o süreçte içi boş iddialarla tutuklamalar yapıldığını vurguladı. Emniyette tutulan Görkem Duman için de benzer asılsız suçlamaların yöneltileceğini ve sürecin standart bir kalıp halinde tutuklu yargılamaya doğru götürülmek istendiğini kamuoyu nezdinde büyük bir kanaat olarak paylaştı.

"Sırf inat uğruna, yani bize bedel ödetme uğruna bu süreçlere giriyorlar"

İktidarın sahada karşılık bulan başarılı muhalefet belediyelerini çalışamaz hale getirmeyi amaçladığını aktaran Güç, gerginliğin CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kente gelişiyle kasıtlı olarak tırmandırıldığını belirtti. Özel'in ziyareti sırasında Cumhuriyet Meydanı'ndaki standart bayramlaşma programına dahi engeller çıkarıldığını hatırlatan Güç, "Sırf inat uğruna, yani bize bedel ödetme uğruna bu süreçlere giriyorlar ve oradaki halkın tepkisini herkes gördü" diyerek arife günü yaşanan krizin tesadüf olmadığını dile getirdi.

Ülkenin asıl gündeminin işsizlik, derinleşen ekonomik kriz, madde bağımlılığı ve emeklilerin yaşam mücadelesi olması gerekirken, suni tartışmalarla algı yönetimi yapıldığını savunan il başkanı, medyanın sadece muhalefet içindeki diyaloglara odaklanmasını eleştirdi.

"O tokadı mevcut iktidar ilk seçimde yiyecektir"

Yaşanan tüm bu yargısal krizlerin ve bürokratik engellemelerin sandıkta ağır bir faturası olacağını ifade eden Güç, toplumun bu adaletsizlikleri sessizce not ettiğini belirtti. Seçmenin sandıkta vereceği tepkinin boyutlarına dikkat çeken Güç, "Halk bununla ilgili tepkiyi ilk seçimde verir. Göstermez, belli etmez ama seçimde bu tepkiyi verir ve o tepkiyi de verecektir. O tokadı mevcut iktidar ilk seçimde yiyecektir."

İLGİLİ HABERLER