İsrail Konsolosluğunun da bulunduğu binanın önünde silah sesleri duyuldu. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.
İstanbul Valisi Davut Gül, 3 saldırgandan 1'inin ölü 2'sinin yaralı olarak etkisiz hale getirildiğini belirtirken, saldırganların kimliklerinin tespiti için çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Soruşturma başlatıldı
Adalet Bakanı Akın Gürlek, X hesabında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Gürlek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bulunan İsrail Konsolosluğu çevresinde meydana gelen silah sesi ihbarlarına ilişkin olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında bir başsavcı vekili ile iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş; cumhuriyet savcılarımız ivedilikle olay yerine intikal ederek incelemelere başlamıştır. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla cumhuriyet başsavcılığımızın koordinesinde, ilgili kolluk birimleriyle birlikte çalışmalar sürdürülmekte olup, soruşturma titizlikle ve çok yönlü olarak yürütülmektedir."

İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL'DEN AÇIKLAMA
İstanbul Valisi Davut Gül, şu bilgiyi verdi:
“Kimlik tespit çalışmasının sürüyor provakosyon kokan bir hareket, bölgede işyerleri var, arka tarafta konsolosluk var ve yaklaşık 2,5 yıldır faaliyet yok. Herhangi bir diplomatik çalışan bulunmuyor. Yapı Kredi önünde yaşanan olayı inceliyoruz. Bir sadırgan öldürüldü. 2 saldırgan yaralı ele geçirildi.”
ÇATIŞMA ANININ GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI
İsrail Konsolosluğu önünde etkisiz hale getirilen saldırganlar ile polis ekipleri arasında yaşanan çatışmanın görüntüsü de ortaya çıktı.
İçişleri Bakanı Çiftçi açıkladı: Saldırganların kimlikleri belirlendi
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, İsrail Konsolosluğu önündeki çatışmaya dair sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
3 saldırganın etksiz hale getirildiğini aktaran Çiftçi, "İzmit’ten kiralık araçla İstanbul’a geldikleri tespit edilen şahıslardan birinin dini istismar eden örgüt irtibatı olduğu; 2’si kardeş olan 2 teröristten birinin de uyuşturucu kaydı olduğu belirlenmiştir" dedi. Çiftçi'nin açıklaması şöyle:
"İstanbul’da Yapı Kredi Plaza Blokları önünde görev yapan polislerimizle silahlı çatışmaya giren 3 kişi etkisiz hale getirilmiştir. Çatışmada iki kahraman polisimiz hafif yaralanmıştır.
Teröristlerin, kimlikleri tespit edilmiştir. İzmit’ten kiralık araçla İstanbul’a geldikleri tespit edilen şahıslardan birinin dini istismar eden örgüt irtibatı olduğu; 2’si kardeş olan 2 teröristten birinin de uyuşturucu kaydı olduğu belirlenmiştir."